Dbgrid Tarih Formatı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
emrgln
Üye

Dbgrid Tarih Formatı

Mesaj gönderen emrgln »

Mrb Arkadaşlar,

Dbgrid üzerindeki tarih formatını nasıl değiştirebilirim?

Belki fikir verir diye söyleyeyim. Sütun değeri Float olan bir sütunun formatını " TFloatField(ADODataSet1.FieldByName('BORÇ')).DisplayFormat := '#,##0.00'; " ile değiştirbiliyorum. Ama tarih formatını bir türlü bulamadım.
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Re: Dbgrid Tarih Formatı

Mesaj gönderen sabanakman »

Tarih biçimleri sistem ayarlarından gelmektedir ve değişkenlerde tutulmaktadır. Eğer bu değerlere sonradan atama yaparsanız projeniz yeni atanan değerlere göre çalışacaktır. Mesela ilk çalışacak ilk unit'in initialization bloğunda

Kod: Tümünü seç

initialization
  DateSeparator := '.';
  ShortDateFormat := 'dd.mm.yyyy';
  LongDateFormat  := 'dddd, dd.mmmm.yyyy';
end.
şeklinde bir kod yazılırsa sistem ayarları her ne olursa olsun program verdiğimiz bu biçimde çalışacaktır.
Şaban Şahin AKMAN
Üye

Mesaj gönderen emrgln »

görüşleriniz için çok teşekkür ederim. ancak denedim. Hata vermemekle birlikte formatta da bir değişiklik olmadı.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Grid üzerinde gösterirken sistemi değişkenlerini baz olarak alırken, değişken veri alırken veritabanı sunucusu tarih formatını baz alıyor diye hatırlıyorum. DateTime tipinde local değişken alınca o zaman sisteme geçiyor olmalı.

Yanlış hatırlıyorum olabilir deneyip görmek lazım, seyahat esnasında arabadan yazıyorum. (şoför başkası ;-))

Şaka bir yana, veritabanından veriyi çekerken sql satırında yazacağınız (bir kere uğraşırsınız çok rahat edersiniz ) kodla işi cozersiniz.

Veritabanı olarak ne kullanıyorsunuz söyleyin, (kimse yazmazsa) akşam otele varınca örnek hazırlarım.
Resim
Resim ....Resim