Başlangıç formunu değiştirme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
delphiciadayi
Üye

Başlangıç formunu değiştirme

Mesaj gönderen delphiciadayi »

Form1,Form2,Form3 şeklinde 3 formum var.Hepsine projelerimi yazdım.Ancak tersten yol aldığım için Form3 ü başlangıç formu yapmak istiyorum.Şuanda başlangıçta Form1 açılıyor.DefaultMonitör de mainformu kurcaladım ama olmadı nasıl form3 ü başlangıç yapabilirim teşekkürler
Kullanıcı avatarı
SimaWB
Üye
İletişim:

Re: Başlangıç formunu değiştirme

Mesaj gönderen SimaWB »

Bir Delphi projesi oluşturduğunda DPR uzantılı bir dosyan olur. Onun içini incele.
Delphi içinden ana menüden Project->View Source ile de aynı dosyanın içeriğine ulaşabilirsin.
Yada yine Project menüsü altından Options'a gir. Orada Forms bölümü olmalı. Orayı incele.
There's no place like 127.0.0.1
delphiciadayi
Üye

SimaWB yazdı:Bir Delphi projesi oluşturduğunda DPR uzantılı bir dosyan olur. Onun içini incele.
Delphi içinden ana menüden Project->View Source ile de aynı dosyanın içeriğine ulaşabilirsin.
Yada yine Project menüsü altından Options'a gir. Orada Forms bölümü olmalı. Orayı incele.
hocam dediğiniz şekilde inceledim.Form3 ile birlikte Form1 de her türlü açılıyor bu sefer de onu engelleyemedim.
cmkare
Üye

Mesaj gönderen cmkare »

Project -> Options penceresini açtıktan sonra karşına gelen ekranda MainForm kısmından ana form yapmak istediğin formu seçeceksin.
Diğer formların FormStyle özelliğinide Normal yapıp denermisin?
delphiciadayi
Üye

cmkare yazdı:Project -> Options penceresini açtıktan sonra karşına gelen ekranda MainForm kısmından ana form yapmak istediğin formu seçeceksin.
Diğer formların FormStyle özelliğinide Normal yapıp denermisin?
Hocam dediğinizi yaptım.Seçtiğim ana formla birlikte ilk formum aynı anda açılıyor.İlk formu bir türlü engelleyemedim