delphi tarih sorgulama

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
ozlemsaltan
Üye

delphi tarih sorgulama

Mesaj gönderen ozlemsaltan »

Arkadaşlar merhaba. ben bir ekranda aynı query içersinde hem sözleşme tarihleri arasında hem de ödeme tarihleri arasında sorgulama yapmak istiyorum. Kodum şu şekilde:
if DE_BASTRH.Date <> 0 then(ödeme başlangıç tarihi )
if DE_BITTRH.Date <> 0 then(ödeme bitiş tarihi )
if DE_BASTARIH.Date <> 0 then(sözleşme başlangıç tarihi)
if DE_BITTARIH.Date <> 0 then(sözleşme başlangıç tarihi)

begin
if CB_Gurupla.Checked = False then
ZQ_OdemeTaksit.SQL.Add(' AND (OT.ODEMETRH BETWEEN "' + FormatDateTime('yyyy-mm-dd', DE_BASTRH.Date) + '" AND "' + FormatDateTime('yyyy-mm-dd', DE_BitTRH.Date) + '")')
ZQ_OdemeTaksit.SQL.Add(' AND (UB.BASTRH BETWEEN "' + FormatDateTime('yyyy-mm-dd', DE_BASTARIH.Date) + '" AND "' + FormatDateTime('yyyy-mm-dd', DE_BITTARIH.Date) + '")') (BURADA missing operator or semicolon hatası alıyorum)
else
ZQ_OdemeTaksit.SQL.Add(' AND (OT.VADETRH BETWEEN "' + FormatDateTime('yyyy-mm-dd', DE_BASTRH.Date) + '" AND "' + FormatDateTime('yyyy-mm-dd', DE_BitTRH.Date) + '")');
ZQ_TekOdemeTaksit.SQL.Add(' AND (OT.VADETRH BETWEEN "' + FormatDateTime('yyyy-mm-dd', DE_BASTRH.Date) + '" AND "' + FormatDateTime('yyyy-mm-dd', DE_BitTRH.Date) + '")');
if CB_Gurupla.Checked = False then
ZQ.SQL.Add(' AND (OT.ODEMETRH BETWEEN "' + FormatDateTime('yyyy-mm-dd', DE_BASTRH.Date) + '" AND "' + FormatDateTime('yyyy-mm-dd', DE_BitTRH.Date) + '")')
else
ZQ.SQL.Add(' AND (OT.VADETRH BETWEEN "' + FormatDateTime('yyyy-mm-dd', DE_BASTRH.Date) + '" AND "' + FormatDateTime('yyyy-mm-dd', DE_BitTRH.Date) + '")');
end
else begin
ZQ_OdemeTaksit.SQL.Add(' AND OT.ODEMETRH="' + FormatDateTime('yyyy-mm-dd', DE_BASTRH.Date) + '"');
ZQ_TekOdemeTaksit.SQL.Add(' AND OT.ODEMETRH="' + FormatDateTime('yyyy-mm-dd', DE_BASTRH.Date) + '"');
ZQ.SQL.Add(' AND OT.ODEMETRH="' + FormatDateTime('yyyy-mm-dd', DE_BASTRH.Date) + '"');
Çaylak yazılımcı:)
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Re: delphi tarih sorgulama

Mesaj gönderen freeman35 »

Foruma anlık chat muamelesi yapmayın, önce aramayı deneyin
viewtopic.php?f=2&t=33146
birine kod yazdırtmak isteyenlerde forumun
viewforum.php?f=35
bu bölümü kullansın
kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Kullanıcı avatarı
ozlemsaltan
Üye

Re: delphi tarih sorgulama

Mesaj gönderen ozlemsaltan »

tabiki de forumda aradım fakat aynı anda 2 tarih sorgusu yani 4 tane tarih arasında sorgu getirmeyi bulamadım?? Kod yazdırmak gibi bi amacım olsaydı öğrenmeye çalışmazdım zaten kolay gele size de..
Çaylak yazılımcı:)