Arkadaşlar merhaba. ben bir ekranda aynı query içersinde hem sözleşme tarihleri arasında hem de ödeme tarihleri arasında sorgulama yapmak istiyorum. Kodum şu şekilde:
if DE_BASTRH.Date <> 0 then(ödeme başlangıç tarihi )
if DE_BITTRH.Date <> 0 then(ödeme bitiş tarihi )
if DE_BASTARIH.Date <> 0 then(sözleşme başlangıç tarihi)
if DE_BITTARIH.Date <> 0 then(sözleşme başlangıç tarihi)
begin
if CB_Gurupla.Checked = False then
ZQ_OdemeTaksit.SQL.Add(' AND (OT.ODEMETRH BETWEEN "' + FormatDateTime('yyyy-mm-dd', DE_BASTRH.Date) + '" AND "' + FormatDateTime('yyyy-mm-dd', DE_BitTRH.Date) + '")')
ZQ_OdemeTaksit.SQL.Add(' AND (UB.BASTRH BETWEEN "' + FormatDateTime('yyyy-mm-dd', DE_BASTARIH.Date) + '" AND "' + FormatDateTime('yyyy-mm-dd', DE_BITTARIH.Date) + '")') (BURADA missing operator or semicolon hatası alıyorum)
else
ZQ_OdemeTaksit.SQL.Add(' AND (OT.VADETRH BETWEEN "' + FormatDateTime('yyyy-mm-dd', DE_BASTRH.Date) + '" AND "' + FormatDateTime('yyyy-mm-dd', DE_BitTRH.Date) + '")');
ZQ_TekOdemeTaksit.SQL.Add(' AND (OT.VADETRH BETWEEN "' + FormatDateTime('yyyy-mm-dd', DE_BASTRH.Date) + '" AND "' + FormatDateTime('yyyy-mm-dd', DE_BitTRH.Date) + '")');
if CB_Gurupla.Checked = False then
ZQ.SQL.Add(' AND (OT.ODEMETRH BETWEEN "' + FormatDateTime('yyyy-mm-dd', DE_BASTRH.Date) + '" AND "' + FormatDateTime('yyyy-mm-dd', DE_BitTRH.Date) + '")')
else
ZQ.SQL.Add(' AND (OT.VADETRH BETWEEN "' + FormatDateTime('yyyy-mm-dd', DE_BASTRH.Date) + '" AND "' + FormatDateTime('yyyy-mm-dd', DE_BitTRH.Date) + '")');
end
else begin
ZQ_OdemeTaksit.SQL.Add(' AND OT.ODEMETRH="' + FormatDateTime('yyyy-mm-dd', DE_BASTRH.Date) + '"');
ZQ_TekOdemeTaksit.SQL.Add(' AND OT.ODEMETRH="' + FormatDateTime('yyyy-mm-dd', DE_BASTRH.Date) + '"');
ZQ.SQL.Add(' AND OT.ODEMETRH="' + FormatDateTime('yyyy-mm-dd', DE_BASTRH.Date) + '"');
delphi tarih sorgulama
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- ozlemsaltan
- Üye
delphi tarih sorgulama
Çaylak yazılımcı:)
Re: delphi tarih sorgulama
Foruma anlık chat muamelesi yapmayın, önce aramayı deneyin
viewtopic.php?f=2&t=33146
birine kod yazdırtmak isteyenlerde forumun
viewforum.php?f=35
bu bölümü kullansın
kolay gele
viewtopic.php?f=2&t=33146
birine kod yazdırtmak isteyenlerde forumun
viewforum.php?f=35
bu bölümü kullansın
kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
- ozlemsaltan
- Üye
Re: delphi tarih sorgulama
tabiki de forumda aradım fakat aynı anda 2 tarih sorgusu yani 4 tane tarih arasında sorgu getirmeyi bulamadım?? Kod yazdırmak gibi bi amacım olsaydı öğrenmeye çalışmazdım zaten kolay gele size de..
Çaylak yazılımcı:)