JavaScript Menü Click

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
xozcanx
Üye

JavaScript Menü Click

Mesaj gönderen xozcanx »

Merhaba;
Forumda JavaScript ile ilgili 21 sayfalık içerik mevcut ama sonuç alamadım o yüzden yazma gereği duydum.

Web sayfasında aşağıdaki gibi bir Script var. Buradaki Çıkış menüsünü delphi tarafından nasıl tetikleyebilirim.

normal itemleri aşağıdaki şekilde yapabiliyorum ama burada takıldım malesef.

Kod: Tümünü seç

WebBrowser1.OleObject.Document.GetElementByID('dt30').Click;

<script type="text/javascript">
<!--
    oCMenu.makeMenu('islemler','','İŞLEMLER','','','','','','','','','','',0,'','','','');
        oCMenu.makeMenu('tumArama','islemler','İşlem Raporu','/islemSorgu/sorguislemleri.do?method=giris','','','','','','','','','',0,'','','','');
        oCMenu.makeMenu('raporEkrani','İslemler','Raporlama','/islemler/islemRaporu.do?method=giris','','','','','','','','','',0,'','','','');

oCMenu.makeMenu('islemDurumSorgulamaAnaMenu','','islem Durum ','','','','','','','','','','',0,'','','','');
        oCMenu.makeMenu('islemDurumSorgulama','islemDurumSorgulamaAnaMenu','islem Durum Sorgulama','/islemSorgu/islemDurumSorgulama.do?method=giris','','','','','','','','','',0,'','','','');
        oCMenu.makeMenu('islemDurumRaporu','islemDurumSorgulamaAnaMenu','islem Durum Raporlama','/islemSorgu/islemDurumSorgulama.do?method=logAramaGiris','','','','','','','','','',0,'','','','');

oCMenu.makeMenu('Cikis','','ÇIKIŞ','','','','','','','','','','',0,'','','','');
        oCMenu.makeMenu('Cik','Cikis','Çıkış','/islemSorgu/logout.do','','','','','','','','','',0,'','','','');

oCMenu.construct();
//-->
</script>
En son xozcanx tarafından 29 Nis 2015 12:09 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Nasibinde varsa, alırsın karıncadan bile ders, Nasibinde yoksa, bütün cihan önüne serilse, sana ters..
xxxjedixxx
Üye

Re: JavaScript Menü Click

Mesaj gönderen xxxjedixxx »

Merhaba,

WebBrowser1.OleObject.Document.ParentWindow.ExecScript('/islemSorgu/logout.do', 'JavaScript');
veya
WebBrowser1.OleObject.Document.ParentWindow.ExecScript('logout.do', 'JavaScript');

şeklinde dener misiniz.
Kullanıcı avatarı
xozcanx
Üye

Mesaj gönderen xozcanx »

Hocam ilginize teşekkürler dediklernizini denedim ama sonuç alamadım malesef :(

verdiğiniz örnek üzerinden araştırmama rağmen hala sonuç alamadım, belki yanlış noktaya bakıyorumdur ama hala araştırmaya devam. aşağıda Çıkış Yazısının üzerine gelip SağClik ile öğeyi incele dediğimde id bilgileri aşağıdaki gibi gelmekte.

WebBrowser1.OleObject.Document.ParentWindow.ExecScript('/islemSorgu/logout.do', 'JavaScript');
dediğimde aşağıdaki hatayı almaktayım.

Resim

<div id="oCMenu_islemDurumSorgulamaAnaMenu_0" class="cmMenuBorder" style="z-index: 403; clip: rect(0px, 138px, 27px, 0px); width: 138p…; height: 27px; left: 882px; top: 87px; visibility: visible;">
<div id="oCMenu_islemDurumSorgulamaAnaMenu" class="cmMenu" style="z-index: 405; clip: rect(0px, 136px, 25px, 0px); width: 136px; height: 25px; left: 1px; top: 1px;">
İslem Durum
</div>
</div>
<div id="oCMenu_Cikis_0" class="cmMenuBorder" style="z-index: 404; clip: rect(0px, 138px, 27px, 0px); width: 138p… height: 27px; left: 1022px; top: 87px; visibility: visible;">
<div id="oCMenu_Cikis" class="cmMenu" style="z-index: 406; clip: rect(0px, 136px, 25px, 0px); width: 136px; height: 25px; left: 1px; top: 1px; visibility: inherit;">
ÇIKIŞ
</div>
</div>
<div id="oCMenu_1_0" class="cmItemBorder" style="z-index: 405; overflow: hidden; visibility: hidden; clip: re… 0px); width: 136px; height: 32px; left: 1023px; top: 148px;">
<div id="oCMenu_tumislemArama" class="cmItem" style="z-index: 407; left: 1px; top: 1px; clip: rect(0px, 134px, 30px, 0px); width: 134px; height: 30px; visibility: inherit;">
Çıkış
</div>
<div id="oCMenu_raporEkrani" class="cmItem" style="z-index: 408; left: 1px; top: 1px; visibility: hidden;"></div>

</div>
Nasibinde varsa, alırsın karıncadan bile ders, Nasibinde yoksa, bütün cihan önüne serilse, sana ters..
Kullanıcı avatarı
SimaWB
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SimaWB »

Verdiğiniz HTML kodlarına bakılırsa

WebBrowser1.OleObject.Document.GetElementByID('oCMenu_Cikis').Click;
yşeklinde yaptığınızda ÇIKIŞ'a tıklama yapmış olursunuz.
There's no place like 127.0.0.1
Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen G.Arkas »

Merhaba;

EmbeddedWB kullanırsanız bahsettiğiniz JavaScript hatalarını almazsınız. EmbeddedWB bu hataları manipüle edebiliyor.

İyi çalışmalar...
Resim
Kullanıcı avatarı
SimaWB
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SimaWB »

TWebBrowser'da da

WebBrowser1.Silent := True;
yaparak hata mesajı pencerelerinin açılması engellenebiliyor diye hatırlıyorum.
There's no place like 127.0.0.1
Kullanıcı avatarı
xozcanx
Üye

Mesaj gönderen xozcanx »

SimaWB yazdı:Verdiğiniz HTML kodlarına bakılırsa

WebBrowser1.OleObject.Document.GetElementByID('oCMenu_Cikis').Click;
yşeklinde yaptığınızda ÇIKIŞ'a tıklama yapmış olursunuz.
Hocam yukarıdaki şekilde denedim ama olmamıştı. tekrar sizden geldiği gibi denedim ama malesef :(

WebBrowser1.Silent := True;
bunuda test ederim.

Verdiğiniz değerli cevaplar için tekrar Teşekkürler şuan test etme şansım olmadığından kontrol edemiyorum sabahtan test eder buradan sonuç bildiririm.
--------------------------------------------------------------------
Malesef sonuç alamadım :(

WebBrowser1.Navigate('http://www.siteadi.com/islemSorgu/logout.do');
dediğimde ise tekrar bir Script geliyor Bu sayfadan ayrılmak istediğineze emin misiniz gibi soru sormakta.