Merhaba öğrenci otomasyonu programı yapmaktayım form 1'mde öğrenci kayıt ve bilgileri ve form 2 ' de öğrenci arama var. Form1'deki yeni kayıt öğrencileri eklediğimde Form 2'deki öğrenci arama kısmında öğrenci numarası ile aratma yapıyorum görünmüyor. Programı kapatıp açtığımda Öğrenci arama formunda kayıtlı görünüyor.
Veritabanım Access, Form 2'de AdoConnection ile veritabanımı sınama yaptım, Adotable ile Form1'i gösteriyorum fakat Datasource ile form1 görünmüyor,Form2'deki Adotable görünüyor.şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim
Formlarası bağlantıda DBGrid güncel olmuyor.
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- barisatalay
- Üye
- İletişim:
Re: Formlarası bağlantıda DBGrid güncel olmuyor.
Queryi refresh yapmayı bir dener misiniz.
Yeni bloğum: http://brsatalay.blogspot.com.tr/
form2 crate edilirken close open yaz , ya da form2 nin datalarını form1 e bağlasana
Merhaba.
- Her bir tablo veya query için ortak tek bir ADOConnection kullanırsanız sorun yaşamazınız.
- Ana ekranında veya daha iyisi bir DataModule üzerine bir tane TAdoConnection koyarak, ilk açılışta bunu set ediniz. Sonra da kullanacağınız her AdoQuery veya AdoTable için bu tek AdoConnection'u bağlantılayınız.
- Böylece query/tablo'lar arasında uyum sağlarsın. Aksi halde güncellik sorunu yaşamanız doğaldır.
- Her bir tablo veya query için ortak tek bir ADOConnection kullanırsanız sorun yaşamazınız.
- Ana ekranında veya daha iyisi bir DataModule üzerine bir tane TAdoConnection koyarak, ilk açılışta bunu set ediniz. Sonra da kullanacağınız her AdoQuery veya AdoTable için bu tek AdoConnection'u bağlantılayınız.
- Böylece query/tablo'lar arasında uyum sağlarsın. Aksi halde güncellik sorunu yaşamanız doğaldır.