Formlarası bağlantıda DBGrid güncel olmuyor.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
kilikyali
Üye

Formlarası bağlantıda DBGrid güncel olmuyor.

Mesaj gönderen kilikyali »

Merhaba öğrenci otomasyonu programı yapmaktayım form 1'mde öğrenci kayıt ve bilgileri ve form 2 ' de öğrenci arama var. Form1'deki yeni kayıt öğrencileri eklediğimde Form 2'deki öğrenci arama kısmında öğrenci numarası ile aratma yapıyorum görünmüyor. Programı kapatıp açtığımda Öğrenci arama formunda kayıtlı görünüyor.
Veritabanım Access, Form 2'de AdoConnection ile veritabanımı sınama yaptım, Adotable ile Form1'i gösteriyorum fakat Datasource ile form1 görünmüyor,Form2'deki Adotable görünüyor.şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim
Kullanıcı avatarı
barisatalay
Üye
İletişim:

Re: Formlarası bağlantıda DBGrid güncel olmuyor.

Mesaj gönderen barisatalay »

Queryi refresh yapmayı bir dener misiniz.
AfterPost
Üye

Mesaj gönderen AfterPost »

form2 crate edilirken close open yaz , ya da form2 nin datalarını form1 e bağlasana
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Merhaba.

- Her bir tablo veya query için ortak tek bir ADOConnection kullanırsanız sorun yaşamazınız.

- Ana ekranında veya daha iyisi bir DataModule üzerine bir tane TAdoConnection koyarak, ilk açılışta bunu set ediniz. Sonra da kullanacağınız her AdoQuery veya AdoTable için bu tek AdoConnection'u bağlantılayınız.

- Böylece query/tablo'lar arasında uyum sağlarsın. Aksi halde güncellik sorunu yaşamanız doğaldır.
Resim
Resim ....Resim