[Çözüldü]Listboxta filtre uygulanabilirmi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Lord_Ares
Üye

[Çözüldü]Listboxta filtre uygulanabilirmi

Mesaj gönderen Lord_Ares »

Merhaba,
Formumda bir adet listbox, A ve B adlarında iki butonum var.
Listbox içinde bir dizindeki tüm klasörleri gösteriyorum. Fakat yapmak istediğim A butonuna basıldığında o dizindeki sadece Adı A ile başlayan klasör adlarını göstermek.
Listboxta böyle bir filtreleme yapılabiliyormu.
Teşekkürler.
En son Lord_Ares tarafından 15 Nis 2015 11:05 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
xozcanx
Üye

Re: Listboxta filtre uygulanabilirmi

Mesaj gönderen xozcanx »

hocam listboxta bulunan klasör isimlerini (itemeri) bir döngü içerisine alıp istemin ilk harfini kontrol ederek A ile başlamıyorsa listeden kaldırsak. bildiğim kadarıyla alfabetik sıralama yapılabiliyor ama dediğiniz gibi bir özelliği varmı bilmiyorum.
yada klasörleri listboxa eklemeden yine if kontrolü ile kontrol etmek gerekir.
Nasibinde varsa, alırsın karıncadan bile ders, Nasibinde yoksa, bütün cihan önüne serilse, sana ters..
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

@xozcanx'e katılarak eklemek isterim, sil / ekle işlemlerinde diske tekrar tekrar erişmek yerine, ikinci bir gizli listede de bu tam içeriği tutarsan, oradan besleyerek işlemi hızlı ve performanslı kurabilirsin. Ana listeyi toplu tazelemede diskten yinelersin
Resim
Resim ....Resim
Lord_Ares
Üye

Mesaj gönderen Lord_Ares »

Bilgi için teşekkürler arkadaşlar, benimde ilk aklıma gelen klasör arama fonksiyonlarını kullandığım aşamada veya dediğiniz gibi Listboxta döngü ile bu işi halletmekti. Fakat Listboxın sorted özelliğini görünce acaba filter özelliğide varmı diye şüpheye düştüm.Tam kendime ait bir filtre oluşturmuşken Delphinin kendi içinde TFileListbox adında bir bileşen gördüm. Tamda aradım şeyleri yapıyor. Gösterdiğiniz dizindeki klasörleri veya dosyaları hiçbir kod yazmadan listbox içinde gösterebiliyor, filtreleyebiliyor.
Saygılarımla