Merhaba,
Formumda bir adet listbox, A ve B adlarında iki butonum var.
Listbox içinde bir dizindeki tüm klasörleri gösteriyorum. Fakat yapmak istediğim A butonuna basıldığında o dizindeki sadece Adı A ile başlayan klasör adlarını göstermek.
Listboxta böyle bir filtreleme yapılabiliyormu.
Teşekkürler.
[Çözüldü]Listboxta filtre uygulanabilirmi
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
[Çözüldü]Listboxta filtre uygulanabilirmi
En son Lord_Ares tarafından 15 Nis 2015 11:05 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Re: Listboxta filtre uygulanabilirmi
hocam listboxta bulunan klasör isimlerini (itemeri) bir döngü içerisine alıp istemin ilk harfini kontrol ederek A ile başlamıyorsa listeden kaldırsak. bildiğim kadarıyla alfabetik sıralama yapılabiliyor ama dediğiniz gibi bir özelliği varmı bilmiyorum.
yada klasörleri listboxa eklemeden yine if kontrolü ile kontrol etmek gerekir.
yada klasörleri listboxa eklemeden yine if kontrolü ile kontrol etmek gerekir.
Nasibinde varsa, alırsın karıncadan bile ders, Nasibinde yoksa, bütün cihan önüne serilse, sana ters..
@xozcanx'e katılarak eklemek isterim, sil / ekle işlemlerinde diske tekrar tekrar erişmek yerine, ikinci bir gizli listede de bu tam içeriği tutarsan, oradan besleyerek işlemi hızlı ve performanslı kurabilirsin. Ana listeyi toplu tazelemede diskten yinelersin
Bilgi için teşekkürler arkadaşlar, benimde ilk aklıma gelen klasör arama fonksiyonlarını kullandığım aşamada veya dediğiniz gibi Listboxta döngü ile bu işi halletmekti. Fakat Listboxın sorted özelliğini görünce acaba filter özelliğide varmı diye şüpheye düştüm.Tam kendime ait bir filtre oluşturmuşken Delphinin kendi içinde TFileListbox adında bir bileşen gördüm. Tamda aradım şeyleri yapıyor. Gösterdiğiniz dizindeki klasörleri veya dosyaları hiçbir kod yazmadan listbox içinde gösterebiliyor, filtreleyebiliyor.
Saygılarımla
Saygılarımla