erkan1525 yazdı:Merhaba üstadlar,
iki program arasında görüntülü ve sesli aktarım nasıl yaparız.? İnternet üzerinden çok araştırdım fakat tek bir örnek bile yok. Bende varmı yapabilecek olan diye meydan okuyorum

Çok iyi yaa. Challenge'da yeni bir boyut. Suistimalin son noktası

Bari ben yaptım da benden başkası yapabilir mi acaba felan yazaydın
Usta şimdi görüntülü sesli aktarım derken bir chat projesi olduğunu varsayıyorum. MmSystem içerisinde WaveFormat olayını bir incele önce. Daha sonra Webcam için kesinlikle DirectX kullanmalısın.(Aksi halde VApi kullanırsan her defasında karşı tarafa webcam cihazını sorar uğraşır durursun.) Görüntüyü yakalayıp onu MemoryStream'a bağlamalısın.(Çünkü FileStream'dan daha hızlıdır ve dosya kaydetmeye gerek kalmaz Memory'de çözer işi) Sonra da @thelvacı nın en sevdiği konu olan Thread altında çalıştırmalısın ki hem ses hemde görüntüyü aynı anda aktarabilesin. Şimdi işin kötü tarafı bir de CompressStream var. Bunun için ZLib kütüphanesini bir incele. Akış anında Önce Stream sıkıştırılacak iletildikden sonrada paket açılacak ki veri aktarımı hızlı olsun. Tabi işin bir de Port forwarding olayı var. İki makine üzerinde port yönlendirmen gerek. Çünkü iki tarafda veri alıp verecek.(Birde SSH tünellemek gerekir güvenlik için) Ben senin yerinde olsam bir server kurar oraya da trafiği yöneten bir uygulama yazarım. (Ki zaten tüm yazılımlar böyle çalışır, Bkz: Skype)
İncelemen gereken konular:
MmSystem üzerinde Wave - WaveFormat - WaveFormatex
Stream Nedir? Ne işe Yarar? MemoryStream Nedir? Neden MemoryStream Kullanmalıyım?
Thread Nedir?
Delphi ile DirectX Webcam Görüntü alma
UpNP nedir? Nasıl kullanılır? Port Yönlendirme nedir nasıl yapılır? SSH nedir?
Challenge Nedir? Ne işe yarar? Neden açarız?
Bu arada Muharrem abinin (@mrmarman) paslib ve DirectX ile ilgili örnekleri var. Hemide kodlu bir şekilde paylaştı. Tam senlik yapıştır hemen
Haydi kolay gelsin dostum.