CHALLEGE Video ve ses aktarımı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
erkan1525
Üye

CHALLEGE Video ve ses aktarımı

Mesaj gönderen erkan1525 »

Merhaba üstadlar,
iki program arasında görüntülü ve sesli aktarım nasıl yaparız.? İnternet üzerinden çok araştırdım fakat tek bir örnek bile yok. Bende varmı yapabilecek olan diye meydan okuyorum :)

Bir müşterim personellerini webcam üzerinden görmek istiyor. Bunun için webcamdan ses ve görüntüyü internet üzerinden alabileceğim bir örnek koda ihtiyacım var.

Umarım meramımı anlatabilmişimdir.

Şimdiden teşekkür ediyorum.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Re: CHALLEGE Video ve ses aktarımı

Mesaj gönderen mrmarman »

Başlık challenge olunca kendi birikimlerinle arkasını doldurmak lazım değil mi?

Neyse vlc konusunu yazdık çizdik örnekledik. PaslibVLC olarak araştır, projeni bir yere kadar getir sonra yeniden yaz, yardımcı olalım.
Resim
Resim ....Resim
thelvaci
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen thelvaci »

Evet, başlık challenge olunca; başlığı açanın başlık içeriği hakkında fikir sahibi olması lazım. Bu tarz başlıkların amacı; insanlara bir şeyler öğretmeye çalışmak; soru sormak yada bilen birilerini gaza getirerek istenilenin daha çabuk elde edilmesini sağlamak değil bana kalırsa. ;)
Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen G.Arkas »

erkan1525 yazdı:Merhaba üstadlar,
iki program arasında görüntülü ve sesli aktarım nasıl yaparız.? İnternet üzerinden çok araştırdım fakat tek bir örnek bile yok. Bende varmı yapabilecek olan diye meydan okuyorum :)
:D :D :D Çok iyi yaa. Challenge'da yeni bir boyut. Suistimalin son noktası :lol: :lol: Bari ben yaptım da benden başkası yapabilir mi acaba felan yazaydın :lol: :lol:

Usta şimdi görüntülü sesli aktarım derken bir chat projesi olduğunu varsayıyorum. MmSystem içerisinde WaveFormat olayını bir incele önce. Daha sonra Webcam için kesinlikle DirectX kullanmalısın.(Aksi halde VApi kullanırsan her defasında karşı tarafa webcam cihazını sorar uğraşır durursun.) Görüntüyü yakalayıp onu MemoryStream'a bağlamalısın.(Çünkü FileStream'dan daha hızlıdır ve dosya kaydetmeye gerek kalmaz Memory'de çözer işi) Sonra da @thelvacı nın en sevdiği konu olan Thread altında çalıştırmalısın ki hem ses hemde görüntüyü aynı anda aktarabilesin. Şimdi işin kötü tarafı bir de CompressStream var. Bunun için ZLib kütüphanesini bir incele. Akış anında Önce Stream sıkıştırılacak iletildikden sonrada paket açılacak ki veri aktarımı hızlı olsun. Tabi işin bir de Port forwarding olayı var. İki makine üzerinde port yönlendirmen gerek. Çünkü iki tarafda veri alıp verecek.(Birde SSH tünellemek gerekir güvenlik için) Ben senin yerinde olsam bir server kurar oraya da trafiği yöneten bir uygulama yazarım. (Ki zaten tüm yazılımlar böyle çalışır, Bkz: Skype)

İncelemen gereken konular:

MmSystem üzerinde Wave - WaveFormat - WaveFormatex
Stream Nedir? Ne işe Yarar? MemoryStream Nedir? Neden MemoryStream Kullanmalıyım?
Thread Nedir?
Delphi ile DirectX Webcam Görüntü alma
UpNP nedir? Nasıl kullanılır? Port Yönlendirme nedir nasıl yapılır? SSH nedir?
Challenge Nedir? Ne işe yarar? Neden açarız? :lol: :lol: :lol:

Bu arada Muharrem abinin (@mrmarman) paslib ve DirectX ile ilgili örnekleri var. Hemide kodlu bir şekilde paylaştı. Tam senlik yapıştır hemen :D

Haydi kolay gelsin dostum.
Resim
Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen G.Arkas »

Birde Socket Programlama Mantığını çok iyi kavramak gerekli.
Resim
erkan1525
Üye

G.Arkas yazdı:
erkan1525 yazdı:Merhaba üsta......)
:D :D :D Çok iyi yaa. Challen...... kolay gelsin dostum.
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Çok yönlendirici ve aydınlatıcı...

Buraya çok sorular yazdım. Bazı abiler cevap yazıyor ama benim soruma değil. Bıraksan sanki delphi ile windowsu yeniden yazacak mübarekler ama bir soruya cevap vermiyorlar. İlk defa sizinki gibi güzel bir cevap aldım desem herhalde kimseye haksızlık etmemiş olmam.

Cevap veren herkese teşekkür ederim. Cevaplarınızı okuyunca kendime çok güldüm...
erkan1525
Üye

G.Arkas yazdı:Birde Socket Programlama Mantığını çok iyi kavramak gerekli.
O konudada hiç örnek ve kaynak yok. Günlerce indy ile falan uğraştım bir türlü bağlantı sağlayamadım bağlansam bile veri gönderemedim. sonunda ServerSocket, ClientSocket kullanarak bağlandım ama ondada server sürekli dinliyor ben bir bağlantıdan sonra dinlemek istemiyorum. Ayrıca birden fazla bağlantıda server tarafında hangi soket ne iş yapıyordu ayırmak zor. VB6 da winsock vardı çok güzeldi ama sadece banamı öyle geldi bilmiyorum çok yavaştı.
erkan1525
Üye

mrmarman yazdı:Başlık challenge olunca kendi birikimlerinle arkasını doldurmak lazım değil mi?

Neyse vlc konusunu yazdık çizdik örnekledik. PaslibVLC olarak araştır, projeni bir yere kadar getir sonra yeniden yaz, yardımcı olalım.
Abi videoyu bir noktadan diğerine yollasam gerisini ben hallederim. un4sen diye bir site var ordaki ücretsiz dll ve örneklerle bir bilgisayardan diğerine sesi gecikmeli de olsa aktarıyorum. AMa videoda elim kolum bağlandı ayrıca ikisinin beraber gelmesi gerekiyor.
Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen G.Arkas »

Winsock Delphi hatta tüm dillerde var. Çünkü zaten Windows'un kendi API'si. Ve tüm Socket componentleri ondan türetildi. (Indy, WSockets, Clever, Synapse)

- Server zaten dinlemek zorunda. Onun işi o. Eğer onu kapatırsan Client'dan cevap alamazki. Indy'nin avantajı Thread olması. (AThread.Connection) Ama her zaman WinSock daha hızlıdır. Çünkü Native'dir. Ben Crew'i Pure WinSock ile yazdım. Ama programlaması daha karışıktır. (Zor değil) Bir sürükle bırak Componenti olmadığı için el ile oluşturmalısın ve tanımlamalısın.

https://www.google.com.tr/webhp?sourcei ... t%20server
Resim
Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen G.Arkas »

erkan1525 yazdı:
mrmarman yazdı:Başlık challenge olunca kendi birikimlerinle arkasını doldurmak lazım değil mi?

Abi videoyu bir noktadan diğerine yollasam gerisini ben hallederim. un4sen diye bir site var ordaki ücretsiz dll ve örneklerle bir bilgisayardan diğerine sesi gecikmeli de olsa aktarıyorum. AMa videoda elim kolum bağlandı ayrıca ikisinin beraber gelmesi gerekiyor.
Usta yerinde olsam kesinlikle hazır component kullanmam. Esnek değildir çünkü. Ne verirse onu kullanırsın. Seni o yüzden DirectX ve MmSystem'a yönlendiredim. Biraz incelesen kesinlikle yaparsın güven bana. Esnetebildiğin kadar esnetirsin. Hem de öğrenmiş olursun mantığını.
Resim
Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen G.Arkas »

uraya çok sorular yazdım. Bazı abiler cevap yazıyor ama benim soruma değil. Bıraksan sanki delphi ile windowsu yeniden yazacak mübarekler ama bir soruya cevap vermiyorlar.
Birde yen farkettim.Sitem ettiklerin yukarıdaki abilerse haksızlık etmemek gerekir. @mrmarman ve @thelvacı büyük destek verirler her zaman. Sanki Challenge adıyla değilde normal şekilde açsaydın farklı cevaplar alabilirdin gibime geliyor. Kolay gelsin.
Resim
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

erkan1525 yazdı:Buraya çok sorular yazdım. Bazı abiler cevap yazıyor ama benim soruma değil. Bıraksan sanki delphi ile windowsu yeniden yazacak mübarekler ama bir soruya cevap vermiyorlar.
- Mesajların arşivli duruyor, sen de geriye dönüp bakabilirsin, dileyen de senin gönderdiğin sorulara bakar.
- Yere basan sorular sorulduğunda cevap vermediğimiz olmadı. Var gücüyle cevap verenlere dahi haksızlık etmişsin.
- Soru sormayı öğrendikçe daha güzel cevaplar alacaksın, bunun müjdesini şimdiden vereyim.
- Soru kipinde kurduğun cümleleri bize doğru aktaramıyorsan nedenini anlamak için biraz da eşitliğin kendi tarafına bakmalısın.
- Cevaplarda hoşnut değilsen burada yazdığın gibi bir eleştiri yerine kendine sormalısın "neden kendimi ifade edemiyorum?" diye.:wink:
:idea: Bize iğne batırırken çuvaldızı da kendine batırmanın vakti geldi de geçiyor bile... Bak eleştirirken nasıl da kendini ifade edebiliyorsun. Buradan cevap hakkı dahi doğuruyorsun.
- Hoşnut olamıyorsan sessiz kal ki bir başka soruna -belki de cevap verecek- çözüm olacak insanları üzme.
Resim
Resim ....Resim
erkan1525
Üye

mrmarman yazdı:
erkan1525 yazdı:Buraya çok sorular yaz...
- [url=search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr.....
Abi niye şimdi bu kadar alındın ki... Tavsiyelerin için teşekkür ederim. Dikkate alacağım. Lütfen alınmayın tabiki kimse cevap vermek mecburiyetinde değil...
enesborankurt
Üye

Mesaj gönderen enesborankurt »

erkan1525 yazdı:
mrmarman yazdı:
erkan1525 yazdı:Buraya çok sorular yaz...
- [url=search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr.....
Abi niye şimdi bu kadar alındın ki... Tavsiyelerin için teşekkür ederim. Dikkate alacağım. Lütfen alınmayın tabiki kimse cevap vermek mecburiyetinde değil...

hocam son olarak proje ne oldu keşke deneyimlerinizi paylaşsaydınız