Delphi ile jpeg dosyasını bmp ye dönüştürme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
brs
Üye

Re: Delphi ile jpeg dosyasını bmp ye dönüştürme

Mesaj gönderen brs »

:) benimde fikrim değişmedi, if else yontemiyle uzantının ne olduğunu bulabiliriz...
İşi bilen yardım eder, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan ise çamur atar...
Kullanıcı avatarı
brs
Üye

Mesaj gönderen brs »

Bu arada neden uzantıyı değiştirmek istiyorsunuz...
İşi bilen yardım eder, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan ise çamur atar...
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Fikrinizi değiştirecek (3) done vereyim.

1.Veritabanına kayıtlı ole resim nesnesini eğer dosya tipi hanesi olmaksızın kaydederseniz, binary olarak sorgulama yapmak ve tipini öğrenmek gereği duyarsınız.

2.internet üzerinden indirilen resim dosyası tipi verilmemiş olabilir veya site tarafından dinamik üretiliyor olabilir. Örneğin captcha resimli kodları. Bunları indirip değerlendirmeden önce tiplerini binary olarak sorgulama gerekiyor olabilir.

3. Stream edilen data içerisinden dosya bütünlüğü oluştuğunda, bunun birvresim olup olmadığını anlamak için gerekli olabilir.

Yani tümüyle gereksiz gibi bir kanı oluşmasın.
Resim
Resim ....Resim
erkan1525
Üye

Mesaj gönderen erkan1525 »

mrmarman yazdı:Fikrinizi değiştirecek (3) done vereyim.

1.Veritabanına kayıtlı ole resim nesnesini eğer dosya tipi hanesi olmaksızın kaydederseniz, binary olarak sorgulama yapmak ve tipini öğrenmek gereği duyarsınız.

2.internet üzerinden indirilen resim dosyası tipi verilmemiş olabilir veya site tarafından dinamik üretiliyor olabilir. Örneğin captcha resimli kodları. Bunları indirip değerlendirmeden önce tiplerini binary olarak sorgulama gerekiyor olabilir.

3. Stream edilen data içerisinden dosya bütünlüğü oluştuğunda, bunun birvresim olup olmadığını anlamak için gerekli olabilir.

Uzman farkı budur :) Daha başka sebepler de olabilir.

Format değiştirmek istememin sebebi resim üzerinde kesme döndürme v.b birkaç işlem yapıyorum ve bunu yapmanın en kolay yolu bmp formatında çalışmak
Kullanıcı avatarı
Serhat
Üye

Mesaj gönderen Serhat »

erkan1525 yazdı:
mrmarman yazdı:Fikrinizi değiştirecek (3) done vereyim.

Format değiştirmek istememin sebebi resim üzerinde kesme döndürme v.b birkaç işlem yapıyorum ve bunu yapmanın en kolay yolu bmp formatında çalışmak

ekan1525 bey, "mrmarman" hocam resmen bilimsel bir açıklama yapmış, anladınız merak ettim :shock:
Kullanıcı avatarı
Serhat
Üye

Mesaj gönderen Serhat »

erkan1525

Dostum ne yaptın, mrmarman hocamın açıklamasını çözebildin mi? çözdüyseniz bizlerle paylaşır mısınız...
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

@Serhat çok anlaşılmaz geldiyse topu topu yaygın kullanılan 4 format var. İç içe TryFinally bloklarıyla 4 loadfromfile veya loadfromstream denemesiyle zaten bulursunuz.
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
Serhat
Üye

Mesaj gönderen Serhat »

Yok hocam siz yanlış anladınız sanırım, bu iki kişinin özellikle erkan1525 (Uzman farkı budur :) Daha başka sebepler de olabilir.) ukalaca yazmasından rahatsız olduğum. o neden den dolayı tepkimi göstermek istedim...
erkan1525
Üye

Mesaj gönderen erkan1525 »

Serhat yazdı:Yok hocam siz yanlış anladınız sanırım, bu iki kişinin özellikle erkan1525 (Uzman farkı budur :) Daha başka sebepler de olabilir.) ukalaca yazmasından rahatsız olduğum. o neden den dolayı tepkimi göstermek istedim...
...
Edebiyat hocamız "..." yı 4 saat boyunca anlatmıştıda bitiremedim demişti serhat. Arzuya göre her türlü derin ve uzun manalar yüklenebiliyormuş.