Merhabalar;
Benim sorum: hesaplama ile değer döndüren bir değişkeni fastreport rapor dizaynı yaparken master verileri kısmında kullanıp kullanamayacağım. Acaba bir değişken rapor ile listelenebilirmi yapılabiliyorsa nasıl.
Fastreport ta değişken kullanımı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- pentiumkivanc
- Üye
- İletişim:
Tam anlayamadım. Programdaki herhangi bir değişkeni fast reporta atabilrmiyim diye soruyorsan evet.
FastRepot içerisinde Veri Sözlüğü bölümüne ihtiyacın olan değişkenleri tanımlıyorsun. (SAYI,DOKTARIH...)
Program içerisinde
FastRepot içerisinde Veri Sözlüğü bölümüne ihtiyacın olan değişkenleri tanımlıyorsun. (SAYI,DOKTARIH...)
Program içerisinde
Kod: Tümünü seç
frReport1.Dictionary.Variables['SAYI’] := 1;
- pentiumkivanc
- Üye
- İletişim:
Pentiumkivanc demiş ki ( Alıntı yapmak artık moda
)

Evet aynen yukarıda yazdığın şeyi sormuştum. Gerçekten çok teşekkürler.Benim sorum: hesaplama ile değer döndüren bir değişkeni fastreport rapor dizaynı yaparken master verileri kısmında kullanıp kullanamayacağım. Acaba bir değişken rapor ile listelenebilirmi yapılabiliyorsa nasıl
- pentiumkivanc
- Üye
- İletişim:
Bu arada bir soru daha peki bu değişkenleri listeleme için nasıl kullanırım? mesela gridde kullanıldığı gibi... yani eklediğim bir değişkene bir defaya mahsus değer vermek yerine örneğin değişkenlerle hesaplanan bir listeyi raporda nasıl gösteririm? mesela 1 den 100 e kadar olan bir döngüyü fastreportta listelemek ...
fastreport içerisinde o hesaplamayı yaptırabilirsin. Hangi bandda kullanacaksan orada onbeforeprint bölümüne delphideki gibi hesaplamalar yaptırabilrisin.
değşken olarak [a] yı kullanabilirsin.
Kod: Tümünü seç
begin
a:=a+1;
end
- pentiumkivanc
- Üye
- İletişim: