Fastreport ta değişken kullanımı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
pentiumkivanc
Üye
İletişim:

Fastreport ta değişken kullanımı

Mesaj gönderen pentiumkivanc »

Merhabalar;
Benim sorum: hesaplama ile değer döndüren bir değişkeni fastreport rapor dizaynı yaparken master verileri kısmında kullanıp kullanamayacağım. Acaba bir değişken rapor ile listelenebilirmi yapılabiliyorsa nasıl.
Kullanıcı avatarı
m_ekici
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen m_ekici »

Tam anlayamadım. Programdaki herhangi bir değişkeni fast reporta atabilrmiyim diye soruyorsan evet.

FastRepot içerisinde Veri Sözlüğü bölümüne ihtiyacın olan değişkenleri tanımlıyorsun. (SAYI,DOKTARIH...)

Program içerisinde

Kod: Tümünü seç

frReport1.Dictionary.Variables['SAYI’] := 1;

Kullanıcı avatarı
pentiumkivanc
Üye
İletişim:

Pentiumkivanc demiş ki ( Alıntı yapmak artık moda :D )
Benim sorum: hesaplama ile değer döndüren bir değişkeni fastreport rapor dizaynı yaparken master verileri kısmında kullanıp kullanamayacağım. Acaba bir değişken rapor ile listelenebilirmi yapılabiliyorsa nasıl
Evet aynen yukarıda yazdığın şeyi sormuştum. Gerçekten çok teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
pentiumkivanc
Üye
İletişim:

Bu arada bir soru daha peki bu değişkenleri listeleme için nasıl kullanırım? mesela gridde kullanıldığı gibi... yani eklediğim bir değişkene bir defaya mahsus değer vermek yerine örneğin değişkenlerle hesaplanan bir listeyi raporda nasıl gösteririm? mesela 1 den 100 e kadar olan bir döngüyü fastreportta listelemek ...
Kullanıcı avatarı
m_ekici
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen m_ekici »

fastreport içerisinde o hesaplamayı yaptırabilirsin. Hangi bandda kullanacaksan orada onbeforeprint bölümüne delphideki gibi hesaplamalar yaptırabilrisin.

Kod: Tümünü seç

begin
a:=a+1;
end
değşken olarak [a] yı kullanabilirsin.
Kullanıcı avatarı
pentiumkivanc
Üye
İletişim:

İlginiz için tekrar teşekkür ederim. Bu şekilde yapınca rapor boş geliyor, acaba nereyi atlıyor olabilirim? Ayrıca tıpkı memo nesnesine sting ekler gibi kullanabilecekmiyim bu şekilde? Tekrar teşekkürler