delphi kitabı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
fatihbarut

delphi kitabı

Mesaj gönderen fatihbarut »

merhaba arkadaşlar memik yanık tavsiye eder misiniz.
Delphi de gelmek istediğim seviye seri ve paralel portlara veri gönderip veri almaktan ötesi değil
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

windows kullanmayı + programlamanın p sini dahi bilmiyorsan
ederim... :D
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz.

Memik Yanık'ın kitapları çok basit. Ben Ruhver Barengi'nin kitabını tavsiye ederim. Ancak piyasada pek bulunmaz. Bu durumda Zeydin Pala'nın 34 konuda Delphi kitabını alabilirsiniz.

Kolay gelsin.
En son mussimsek tarafından 08 Tem 2004 03:43 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

Ruhver Barengi başlangıç için iyi bir seçim Ardından bir Marco Cantu Kitabı da başlangıçtan sonraki kısımda iyi bir seçim olacaktır aslında kitab'a fazla gerek yok bu Forum ve Sitemizde bulunan Seminer kayıtlarını izlerseniz İlaç gibi gelir bir bakmışsınız Ötesi Gerisi kalmamış. :wink:
Kolay Gelsin...

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

Hocam Maaşallah 2 Dakika ile geride bıraktınız beni Maaşallah Allah Hızınızı Arttırsın. :D

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

sen ne diyorsun, Gökmen fotofinişle geçmiş beni :lol:

bir Delphi Forum klasiği daha :D
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

işe yeni başladısyan bencede zeydin palanın bol örnekli kitabı iyidir. tek tek componentleri anlatmış amca :)

serii port ile ilgili tek türkçe kitap Jan Axelson un her yönüyle seri port kitabı..
viewtopic.php?p=9617#9617 ayrıca bakınız arama: seri port birçok örnek var.
Kullanıcı avatarı
muskut
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen muskut »

bence içlerinde engüzel anlatanı Ruhver Barengi. Ama onunda benim bildiğim enson delphi 5 kitabı vardı. Oda piyasa yok. Hatta kitapcı aradaşlar aracılığı ile Ankara ya kadar arttırdım, orada bile bulamamışlardı. Ama Başlangıç için, Memik beyin ve Zeydin Pala nın kitapları uygun olabilir. (Ruhver'i bulamazsan tabii). Tabii ingilizce imkanın var ve bunun yanında paranda var ise Marcu dayının kitaplarınıda öneririm :)
Kullanıcı avatarı
efkan
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen efkan »

Bencede Zeydin Pala ile başlayabilir hatta ilerletebilirsin.Ayrıca Database konusuna geldiğinde Yüksel İnanın Prestige Yayınlarından çıkardığı Delphi 7 ile Network Programcılığı ve Database isimli kitabı çok hoşuna gidecektir.
Son tavsiyem kitapları alsanda bu forumdan ayrılma :) el elden üstündür.Başarılar...
Bilgisayar Programcısı/Analyst ve Sistem Yöneticisi
shadowmann
Üye

Mesaj gönderen shadowmann »

benim de tek tavsiyem feyzi aka ile mustafa yağımlının kitabı olacak.

memik yanık mı? o adamıın kitapları işe yaramaz. bence ona verecegin parayı sadaka olarak dağıt daha çok işe yarar. kesinlikle uzak durulması gereken bir yazar diyecegim dilim varmaz.
sonrada eğer ingilizceniz varsa delphinin 1 den sonuna kadar readme dosyalarını okuman. özellikle 1 in . aslında işin özü bilen biriyle 1 gün çalş. gerisini bu forumdan araştır. internette çok kaynak var. delphi world sitesi de işe yarar. tabii önce rusça bilmen yada ingilizceye çeviri prgramları kullanman gerekebilir.
Kullanıcı avatarı
efkan
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen efkan »

Eğer piyasada Mustafa Yağımlı ve Feyzi Akar ın kitaplarını bulabiliyorsanız alın.en kitabevinden tutunda cep tel.ini alana kadar Sn. Feyzi Akar ın peşinden koştum.Ancak o tarihlerde kitap çıkartmamışlardı.Benimde gözüme hiç ilişmedi son zamanlarda.
Kitapları gerçekten çok iyidir.Konu anlatımları ve örnekleri harika...
Örnekleri birleştirirsen hem öğrenir hemde rahat bir proje yaparsın :)
herkese iyi çalışmalar...
Bilgisayar Programcısı/Analyst ve Sistem Yöneticisi