delphi kitabı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
delphi kitabı
merhaba arkadaşlar memik yanık tavsiye eder misiniz.
Delphi de gelmek istediğim seviye seri ve paralel portlara veri gönderip veri almaktan ötesi değil
Delphi de gelmek istediğim seviye seri ve paralel portlara veri gönderip veri almaktan ötesi değil
Merhaba,
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz.
Memik Yanık'ın kitapları çok basit. Ben Ruhver Barengi'nin kitabını tavsiye ederim. Ancak piyasada pek bulunmaz. Bu durumda Zeydin Pala'nın 34 konuda Delphi kitabını alabilirsiniz.
Kolay gelsin.
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz.
Memik Yanık'ın kitapları çok basit. Ben Ruhver Barengi'nin kitabını tavsiye ederim. Ancak piyasada pek bulunmaz. Bu durumda Zeydin Pala'nın 34 konuda Delphi kitabını alabilirsiniz.
Kolay gelsin.
En son mussimsek tarafından 08 Tem 2004 03:43 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Ruhver Barengi başlangıç için iyi bir seçim Ardından bir Marco Cantu Kitabı da başlangıçtan sonraki kısımda iyi bir seçim olacaktır aslında kitab'a fazla gerek yok bu Forum ve Sitemizde bulunan Seminer kayıtlarını izlerseniz İlaç gibi gelir bir bakmışsınız Ötesi Gerisi kalmamış.
Kolay Gelsin...

Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Hocam Maaşallah 2 Dakika ile geride bıraktınız beni Maaşallah Allah Hızınızı Arttırsın. 

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
işe yeni başladısyan bencede zeydin palanın bol örnekli kitabı iyidir. tek tek componentleri anlatmış amca 
serii port ile ilgili tek türkçe kitap Jan Axelson un her yönüyle seri port kitabı..
viewtopic.php?p=9617#9617 ayrıca bakınız arama: seri port birçok örnek var.

serii port ile ilgili tek türkçe kitap Jan Axelson un her yönüyle seri port kitabı..
viewtopic.php?p=9617#9617 ayrıca bakınız arama: seri port birçok örnek var.
bence içlerinde engüzel anlatanı Ruhver Barengi. Ama onunda benim bildiğim enson delphi 5 kitabı vardı. Oda piyasa yok. Hatta kitapcı aradaşlar aracılığı ile Ankara ya kadar arttırdım, orada bile bulamamışlardı. Ama Başlangıç için, Memik beyin ve Zeydin Pala nın kitapları uygun olabilir. (Ruhver'i bulamazsan tabii). Tabii ingilizce imkanın var ve bunun yanında paranda var ise Marcu dayının kitaplarınıda öneririm 

Bencede Zeydin Pala ile başlayabilir hatta ilerletebilirsin.Ayrıca Database konusuna geldiğinde Yüksel İnanın Prestige Yayınlarından çıkardığı Delphi 7 ile Network Programcılığı ve Database isimli kitabı çok hoşuna gidecektir.
Son tavsiyem kitapları alsanda bu forumdan ayrılma
el elden üstündür.Başarılar...
Son tavsiyem kitapları alsanda bu forumdan ayrılma

Bilgisayar Programcısı/Analyst ve Sistem Yöneticisi
-
- Üye
benim de tek tavsiyem feyzi aka ile mustafa yağımlının kitabı olacak.
memik yanık mı? o adamıın kitapları işe yaramaz. bence ona verecegin parayı sadaka olarak dağıt daha çok işe yarar. kesinlikle uzak durulması gereken bir yazar diyecegim dilim varmaz.
sonrada eğer ingilizceniz varsa delphinin 1 den sonuna kadar readme dosyalarını okuman. özellikle 1 in . aslında işin özü bilen biriyle 1 gün çalş. gerisini bu forumdan araştır. internette çok kaynak var. delphi world sitesi de işe yarar. tabii önce rusça bilmen yada ingilizceye çeviri prgramları kullanman gerekebilir.
memik yanık mı? o adamıın kitapları işe yaramaz. bence ona verecegin parayı sadaka olarak dağıt daha çok işe yarar. kesinlikle uzak durulması gereken bir yazar diyecegim dilim varmaz.
sonrada eğer ingilizceniz varsa delphinin 1 den sonuna kadar readme dosyalarını okuman. özellikle 1 in . aslında işin özü bilen biriyle 1 gün çalş. gerisini bu forumdan araştır. internette çok kaynak var. delphi world sitesi de işe yarar. tabii önce rusça bilmen yada ingilizceye çeviri prgramları kullanman gerekebilir.
Eğer piyasada Mustafa Yağımlı ve Feyzi Akar ın kitaplarını bulabiliyorsanız alın.en kitabevinden tutunda cep tel.ini alana kadar Sn. Feyzi Akar ın peşinden koştum.Ancak o tarihlerde kitap çıkartmamışlardı.Benimde gözüme hiç ilişmedi son zamanlarda.
Kitapları gerçekten çok iyidir.Konu anlatımları ve örnekleri harika...
Örnekleri birleştirirsen hem öğrenir hemde rahat bir proje yaparsın
herkese iyi çalışmalar...
Kitapları gerçekten çok iyidir.Konu anlatımları ve örnekleri harika...
Örnekleri birleştirirsen hem öğrenir hemde rahat bir proje yaparsın

herkese iyi çalışmalar...
Bilgisayar Programcısı/Analyst ve Sistem Yöneticisi