merhaba arkadaşlar.öncelikle sunu söylim iki sorum var. 1.si paradoxta bir tablom var ve bu tabloda resim alanı var.diğer alnlarda örneğin
no
ad
soyad
resim
vb
resim gibi devam ediyor.ajanda programı olarakda düşünebilirsiniz.sorun su buradaki resim alanına resim giriyorum fakat kaydet dediğim zaman.resmi kaydetmiyo.burada resim alanın ne olarak tanımlamalıyım.ve tekrar o kaydı çağırdığımda resimde dbimage de görünecekmi.
2.soru ise
mesela yampış oldugum bir programa veri girip müşteriye teslim etmem gerekiyor.programı yaptım bitti.setup ını da hazırladım.programı bilgisayara kurup kayıtlarımı giricem.mesela windows çöktü ve c deki bütün bilgiler gitti.db dosyalarını başka bir yere kaydetmiş olsam sonradan kullanma şansım varmı.üzerine tekrardan kayıt girebilirmiyim.ve paradoxta kayıt kısıtlaması varmı.en fazla kaç kayıt girebilirim.teşekkürler biraz uzun oldu ama kusura balmayın.teşekkürler...
Paradox ta Bu alanı Graphic olarak tanımlayabilirsin (Yanlış hatırlamıyorsam (birde Paradox kullanmakta kararlı mısın?))
Eğer sağlam bir şekilde O xx.db dosyasını taşırsan başka bir bilgisayara kullanabilirsin.
Paradox'ta çok sayıda kayıt giremene izin verir ama tam sayısını hatırlamıyorum. (Paradox 'a olan ilgisizliğimden) ama site içinde aratırsan Adminimiz Mustafa Abinin bu konuda bir şeyler yazmıştı.
Yinede paradox diye bir arama yapmanı tavsiye ederim.
Saol P206.paradoxta kalıcı değilim sadece bir tane program vardı onun için kullandım.peki girdiğim kaydı aradığım zaman resimde dbimage gelecekmi ve resimlerin bilgisayarda kayıtlı olması gerekiyormu.özür dileyerek tekrar ve diyorum ve ms access de bu alanı ne olarak tanımlamalıyım.teşekkürler.
Söyle düşünürsen olayı senin tablonda
adi
soyadi
resim
vb. gibi fieldların var
Bunları veri tabından queryle alıyorsun bir dbgrid ve bir dbimage koydun formuna. Sen grid üzerinden gezindiğin zaman query veya table indaki aktif kayı değişecek o zaman dbimage da yeni aktif kayıtın üzerindeki resmi alacak.
Hatta delphi'nin örneklerinde de böyle birşey vardı balıklı resimleri falan vardı. O örneği bir incelersen daha iyi kafanda oturur.
saolun arkadaşlar.artık resimleride görebiliyorum.ama jpeg,tif, vb uzantıları nasıl ekleyebilirim.ve resmin boyutları büyük olursa sorun olurmu.eğer büyük olursa nasıl bir yol izlemeliyim.teşekkürler.