Karşı tarafa URL yollamak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
cortex
Üye

Karşı tarafa URL yollamak

Mesaj gönderen cortex »

Merhabalar,

Serverın istediği URL 'i karşı tarafa yollamasını istiyorum ve yolladığı anda karşıda o url de ne varsa gözüksün. Ben bunu Indy clientlerle yapmak istiyorum fakat nasıl yapılacağını bilemedim.. Yalnız önemli olan şey, Server url'leri clientlere yollayacak, atıyorum server'a 10 tane client bağlı diyelim o anda işte o 10 tane clientte o url i yollayacak ve clientlerde gelen URLi otomatik alıp goruntuleyecek.

Yardımcı olursanıze sevinirim, hoşçakalın...
Kullanıcı avatarı
muskut
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen muskut »

ben sana soketler ile ilgili bir örnek vereyim, sen indy için uyarlarsın

Client tarafı için

ClientSocket1.Port
ClientSocket1.Host
ClientSocket1.Active

ayarlarını yaparsın,

server içinde ilgili ayarlarını yaparsın.

Sonra

ClientSocket1.Socket.SendText('göndereceğin text');

ile verini yollarsın

procedure TForm1.ServerSocket1ClientRead(Sender: TObject; Socket: TCustomWinSocket);

olayından verini okursun

ReceiveText; //okunan veri

gelen veriyi okur ve bir değişkende saklarsın, formunada bir webbrowser koyarsın

WebBrowser1.Navigate(değişkendeki adres);

ile de sayfanı görüntüleyebilirsin.

Bu bir çözüm olabilir, ilgili değişiklikleri yaparsın, kendine göre uyarlarsın. Belki daha tatlı çözümler de bulabilirsin

kolaygele...
cortex
Üye

Mesaj gönderen cortex »

sorunu socket bağlantısı ile çözdüm teşekkürler..
doganzorlu
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen doganzorlu »

Selam,

Soket üzerinden veri gönderirken mutlak surette bir protokol oluşturmalısınız. Nedeni ise sizin gönderdiğiniz bilginin client tarafından iki parça olarak alınması ihtimalidir (paket size ve o sırada giden paketin doluluğuna göre değişir). Her zaman <SOP>bilgi<EOP><SOP>bilgi<EOP> şeklinde kullanmak yararlı olacaktır. Bu sayede her koşulda çalışan kodlar yazabilirsiniz. Client üzerinde her zaman bir buffer bulundurulmalı, gelen bilgi bu buffer a eklenmeli, bir başka thread ise bu buffer ı işlemelidir. Eğer iletişim çift yönlü olacaksa bu hem server hem client için bu şekilde kodlanmalıdır.

Kolay gelsin,

PS:

SOP->Start of Packed: Özel bir karakter olabilir yada karakter kümesi
EOP->End of Packed: Yukardaki gibi..
Doğan Zorlu, İzmir

------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)