Merhabalar,
Serverın istediği URL 'i karşı tarafa yollamasını istiyorum ve yolladığı anda karşıda o url de ne varsa gözüksün. Ben bunu Indy clientlerle yapmak istiyorum fakat nasıl yapılacağını bilemedim.. Yalnız önemli olan şey, Server url'leri clientlere yollayacak, atıyorum server'a 10 tane client bağlı diyelim o anda işte o 10 tane clientte o url i yollayacak ve clientlerde gelen URLi otomatik alıp goruntuleyecek.
Yardımcı olursanıze sevinirim, hoşçakalın...
Karşı tarafa URL yollamak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
ben sana soketler ile ilgili bir örnek vereyim, sen indy için uyarlarsın
Client tarafı için
ClientSocket1.Port
ClientSocket1.Host
ClientSocket1.Active
ayarlarını yaparsın,
server içinde ilgili ayarlarını yaparsın.
Sonra
ClientSocket1.Socket.SendText('göndereceğin text');
ile verini yollarsın
procedure TForm1.ServerSocket1ClientRead(Sender: TObject; Socket: TCustomWinSocket);
olayından verini okursun
ReceiveText; //okunan veri
gelen veriyi okur ve bir değişkende saklarsın, formunada bir webbrowser koyarsın
WebBrowser1.Navigate(değişkendeki adres);
ile de sayfanı görüntüleyebilirsin.
Bu bir çözüm olabilir, ilgili değişiklikleri yaparsın, kendine göre uyarlarsın. Belki daha tatlı çözümler de bulabilirsin
kolaygele...
Client tarafı için
ClientSocket1.Port
ClientSocket1.Host
ClientSocket1.Active
ayarlarını yaparsın,
server içinde ilgili ayarlarını yaparsın.
Sonra
ClientSocket1.Socket.SendText('göndereceğin text');
ile verini yollarsın
procedure TForm1.ServerSocket1ClientRead(Sender: TObject; Socket: TCustomWinSocket);
olayından verini okursun
ReceiveText; //okunan veri
gelen veriyi okur ve bir değişkende saklarsın, formunada bir webbrowser koyarsın
WebBrowser1.Navigate(değişkendeki adres);
ile de sayfanı görüntüleyebilirsin.
Bu bir çözüm olabilir, ilgili değişiklikleri yaparsın, kendine göre uyarlarsın. Belki daha tatlı çözümler de bulabilirsin
kolaygele...
-
- Kıdemli Üye
- İletişim:
Selam,
Soket üzerinden veri gönderirken mutlak surette bir protokol oluşturmalısınız. Nedeni ise sizin gönderdiğiniz bilginin client tarafından iki parça olarak alınması ihtimalidir (paket size ve o sırada giden paketin doluluğuna göre değişir). Her zaman <SOP>bilgi<EOP><SOP>bilgi<EOP> şeklinde kullanmak yararlı olacaktır. Bu sayede her koşulda çalışan kodlar yazabilirsiniz. Client üzerinde her zaman bir buffer bulundurulmalı, gelen bilgi bu buffer a eklenmeli, bir başka thread ise bu buffer ı işlemelidir. Eğer iletişim çift yönlü olacaksa bu hem server hem client için bu şekilde kodlanmalıdır.
Kolay gelsin,
PS:
SOP->Start of Packed: Özel bir karakter olabilir yada karakter kümesi
EOP->End of Packed: Yukardaki gibi..
Soket üzerinden veri gönderirken mutlak surette bir protokol oluşturmalısınız. Nedeni ise sizin gönderdiğiniz bilginin client tarafından iki parça olarak alınması ihtimalidir (paket size ve o sırada giden paketin doluluğuna göre değişir). Her zaman <SOP>bilgi<EOP><SOP>bilgi<EOP> şeklinde kullanmak yararlı olacaktır. Bu sayede her koşulda çalışan kodlar yazabilirsiniz. Client üzerinde her zaman bir buffer bulundurulmalı, gelen bilgi bu buffer a eklenmeli, bir başka thread ise bu buffer ı işlemelidir. Eğer iletişim çift yönlü olacaksa bu hem server hem client için bu şekilde kodlanmalıdır.
Kolay gelsin,
PS:
SOP->Start of Packed: Özel bir karakter olabilir yada karakter kümesi
EOP->End of Packed: Yukardaki gibi..
Doğan Zorlu, İzmir
------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)
------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)