Form Görülmeyecek ama üzerindeki image görülecek
İçine de bir form tasarlıyorum ve üzerinde bir image var. Formun görülmesini istemiyorum ama üzerindeki image görülür olacak böyle bir şey yapan var mı? WinAmp veya benzeri programlardaki Skin'ler gibi bir şey
Form Görülmeyecek ama üzerindeki image görülecek
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
ilk once yapsaydın
transparan
viewtopic.php?p=20484#20484
bi denesene, shapeler gozukuyordu da resimleri hiç denemedim

viewtopic.php?p=20484#20484
bi denesene, shapeler gozukuyordu da resimleri hiç denemedim
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
Merhaba
Formun borderStyle özelliğine bsNone ata; formun üzerine imageni yerleştir. Tabi kapatma simge durumuna küçültme butonlarını senin yapman lazım.
Formu image üzerine basıp hareket ettirmek için imagenin MouseDown olayına aşağıdaki kodu yaz.
procedure TForm1.Image2MouseDown(Sender: TObject; Button: TMouseButton;
Shift: TShiftState; X, Y: Integer);
begin
ReleaseCapture;
Form1.perform(WM_SYSCOMMAND, $F012, 0);
end;
kolay gelsin;
Formun borderStyle özelliğine bsNone ata; formun üzerine imageni yerleştir. Tabi kapatma simge durumuna küçültme butonlarını senin yapman lazım.
Formu image üzerine basıp hareket ettirmek için imagenin MouseDown olayına aşağıdaki kodu yaz.
procedure TForm1.Image2MouseDown(Sender: TObject; Button: TMouseButton;
Shift: TShiftState; X, Y: Integer);
begin
ReleaseCapture;
Form1.perform(WM_SYSCOMMAND, $F012, 0);
end;
kolay gelsin;
-
- Üye
- İletişim:
Sorununuzu çözmüşsünüz ama sanırım "Region" kullansanız daha iyi sonuçlar alırsınız. Şu anda uygulamanızda hala formunuzun görünmeyen alanları kullanıcı tarafından tıklanabilir, aktif edilebilir durumdadır diye tahmin ediyorum. İsterseniz bir deneyin. Bence bu tür konularda "Region" kullanmak daha iyi sonuçlar verebiliyor.
CreateRoundRectRegion ile formunuza köşeleri yuvarlak bir şekil verebilirsiniz, veya CreateEllipticRegion ile daire veya elips şeklinde formunuz olabilir. Bu API fonksiyonlarını kullanarak reminize göre bir region oluşturup formunuzu değişik şekillere sokabilirsiniz, hatta formunuzun ortasında bir delik olur, ve bu delik gerçek bir delikmiş gibi çalışır. Yani arkasında bir Masaüstü kısayolu varsa bu delik içinden çift tıklayarak çalıştırabilirsiniz.
Umarım sorunuzu yanlış anlamamışımdır,
Kolay gelsin
Polat,
CreateRoundRectRegion ile formunuza köşeleri yuvarlak bir şekil verebilirsiniz, veya CreateEllipticRegion ile daire veya elips şeklinde formunuz olabilir. Bu API fonksiyonlarını kullanarak reminize göre bir region oluşturup formunuzu değişik şekillere sokabilirsiniz, hatta formunuzun ortasında bir delik olur, ve bu delik gerçek bir delikmiş gibi çalışır. Yani arkasında bir Masaüstü kısayolu varsa bu delik içinden çift tıklayarak çalıştırabilirsiniz.
Umarım sorunuzu yanlış anlamamışımdır,
Kolay gelsin
Polat,