DBLookupcombobox Sorunum

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Salih
Üye

DBLookupcombobox Sorunum

Mesaj gönderen Salih »

İçinden çıkamadım bir türlü....

dblookupcombobox tanımlarım doğru, bilgiler istediğim gibi geliyor.
Sorunu şöyle tarif etmeye çalışayım : Yeni bir sipariş numarası alıp asıl bilgileri kaydettim, Sonra sipariş satırlarını kaydediyorum,

Burada malzeme tablosundan bir malzeme seçen ve malz_kodu nu sipariş satırları dosyama kaydeden DBlookupcombobox (kısa olsun, DBL diyelim) kullanıyorum. İlk girişte DBL de hiçbirşey görünmüyor, bir malzeme seçiyorum, o satırdaki diğer sipariş bilgilerini de kaydedip post ediyorum, ikinci satır için navigator üzerinden insert e basarsam genellikle sorun yok, ancak kendi Kaydet butonuma basarsam DBL penceresinin içi boş olarak görünüyor ve DBL ye tıkladığım zaman Firebird den constraint hatası geliyor, 'bu malz_kodu alanına null yazdınız' diye.
(Aslında, hangi durumlarda olduğunu tam anlayamadım, ama bazen Navigator içinden insert e bastığımda da bu hata mesajını veriyor :)

Benim sorum şu : DBL ye girince malzeme listesindeki ilk malzeme kodunu, daha da iyisi son olarak kaydetmiş olduğum sipariş satırındaki malzeme kodunu seçmesini nasıl sağlarım ?
(kaydet butonunda şunlar yapılıyor : navigator2.btnclick(nbpost); navigator2.btnclick(nbinsert) )

DBL.text := sonmalz.text yazınca readonly property ye bunu yapamazsın diyor.

Şimdiden teşekkürler...
Sevgi, Saygı.....
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

DBL ile sadece bir tablodaki kayıtları listelersin ve seçileni istediğin ikinci bir tabloya falan aktarabilirsin ancak sen

Kod: Tümünü seç

koduyla bilgi girmeye çalışıyorsun, bunu yapamazsın. diğerine gelince KEY FIELD ını bir incele istersen hatalı bişey ler olabilir.
kolay gelsin
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..
Salih
Üye

Mesaj gönderen Salih »

lazio yazdı:DBL ile sadece bir tablodaki kayıtları listelersin ve seçileni istediğin ikinci bir tabloya falan aktarabilirsin
Evet, Malzeme tablosundan bir malz. seçip sipariş satırları tablosuna aktarıyorum, bunda sorun yok. Ancak, ilk satırı post edince DBL tanımsız bir hal alıyor ve DBL ye tıklar tıklamaz firebird serverdan hata mesajını yiyorum.

Kod: Tümünü seç

Bunu da yapamıyorum haliyle. DBL nin tanımsız olmasını önlemem lazım, ama nasıl ?
lazio yazdı:diğerine gelince KEY FIELD ını bir incele istersen hatalı bişey ler olabilir.
kolay gelsin
Malesef doğru !

Listsource : hesaplar,
Listfield : hesapkodu, hesapadi
Keyfield : Hesapkodu
Listfieldindex : 0
Datasource : sipsatir
DataField : Hesapkodu
şeklinde...
Sevgi, Saygı.....
Kullanıcı avatarı
aslangeri