Formdaki bi editin içeriğini QReport a almak?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
efkan
Üye
İletişim:

Formdaki bi editin içeriğini QReport a almak?

Mesaj gönderen efkan »

Herkese selamlar.. forumda arattım ancak sorumun cevabına ulaşamadım.

Form1 üzerinde bulunan bir edit in text ini alıp QReportta hazırlamış olduğum raporda bir alan olarak kullanmak istiyorum.
bu konuda bilgi sahibi arkadaşların yardımını bekliyorum.Herkese iyi çalışmalar..
Bilgisayar Programcısı/Analyst ve Sistem Yöneticisi
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Qr üzerindeki componentlere direk erişebilirsin. Yani QrLabel, QrMemo vs. direk atama yapabilirsin. En kolayı bir tanel QrLabel koy ve şuna benzer bir kod yaz :

Kod: Tümünü seç

...
Form2.QrLabel1.Caption :=  Edit1.Text;
Form2.Quickrep1.Preview;
....
NOT : Bu arada arama zeki bir kavram/yaratık/obje vs. değildir. Bir kelime yazıp ara deyince hoop kafanızdakini önünüze getirmez. Aradıktan sonra sonuca ulaşmak için mesajları incelemelisiniz ;)

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
efkan
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen efkan »

hocam birçok mesajı inceledim :) hatta anahtar kelimeleri değiştidim. 2 kelimeli tek kelimeli aramalr yaptım.Ama sanıyorum becerememişim ,demek ki forumda daha önce geçmişki siz böyle yazdınız.
gerçekten incelerkende bir çok şeyi görebiliyorsunuz.Çünkü orada yazan herşey benim karşılaşabilmem olası sorunlar ve cevapları :)
bu arada qreportun bu kadar basit bir şey olacağını hiç sanmazdım.İlk bu gün karşılaştım ve bir sürü rapor oluşturdum bile :)
cevap ve ilginiz için çok teşekkür ederim.dakikada cvplıyorsunuz gerçekten.elinize gözünüze sağlık.İyi çalışmalar...
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

belirtmeden geçmeyim. QR en sorunlu paketlerden biridir. Bu işe ayıracak biraz paranız varsa Fast Report 3 (gerçekten harika bir raporlama aracı olmuş. Bence şu an piyasanın en iyisi), yoksa Rave kullanmanızı öneririm.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
efkan
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen efkan »

Mustafa Bey , heryerde Qreportun gerçekten sorunlu bir bileşen olduğunu ve bu yüzden Delphi 7 projesinden son anda kaldırıldığı , ancak isteyebilecek kullanıcıların kendileri install edebilmesi için içerikte yer aldığını okumuştum.
Ben bir ara rave i denedim.Çalıştığım şirket için basit bir depo programı yazdım.Basit ama , bayağı kullanışlı ve güzel bişi oldu :) şimdi bu program için 4-5 tane rapor koyacağım.Bu yüzden QReport kullndım.
Ancak ileride bu işe para yatırabilecek konuma gelirsem kesinlikle tavsiyenize uyacağım.
herşey için tekrar teşekkürler.Bizlere bu kadar yardım ediyorsunuz İnşallah bu konuda bir gün Türkiyenin zirvesine yerleşirsiniz.