Herkese selamlar.. forumda arattım ancak sorumun cevabına ulaşamadım.
Form1 üzerinde bulunan bir edit in text ini alıp QReportta hazırlamış olduğum raporda bir alan olarak kullanmak istiyorum.
bu konuda bilgi sahibi arkadaşların yardımını bekliyorum.Herkese iyi çalışmalar..
Formdaki bi editin içeriğini QReport a almak?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Formdaki bi editin içeriğini QReport a almak?
Bilgisayar Programcısı/Analyst ve Sistem Yöneticisi
Qr üzerindeki componentlere direk erişebilirsin. Yani QrLabel, QrMemo vs. direk atama yapabilirsin. En kolayı bir tanel QrLabel koy ve şuna benzer bir kod yaz :
NOT : Bu arada arama zeki bir kavram/yaratık/obje vs. değildir. Bir kelime yazıp ara deyince hoop kafanızdakini önünüze getirmez. Aradıktan sonra sonuca ulaşmak için mesajları incelemelisiniz 
Kolay gelsin.
Kod: Tümünü seç
...
Form2.QrLabel1.Caption := Edit1.Text;
Form2.Quickrep1.Preview;
....

Kolay gelsin.
hocam birçok mesajı inceledim
hatta anahtar kelimeleri değiştidim. 2 kelimeli tek kelimeli aramalr yaptım.Ama sanıyorum becerememişim ,demek ki forumda daha önce geçmişki siz böyle yazdınız.
gerçekten incelerkende bir çok şeyi görebiliyorsunuz.Çünkü orada yazan herşey benim karşılaşabilmem olası sorunlar ve cevapları
bu arada qreportun bu kadar basit bir şey olacağını hiç sanmazdım.İlk bu gün karşılaştım ve bir sürü rapor oluşturdum bile
cevap ve ilginiz için çok teşekkür ederim.dakikada cvplıyorsunuz gerçekten.elinize gözünüze sağlık.İyi çalışmalar...

gerçekten incelerkende bir çok şeyi görebiliyorsunuz.Çünkü orada yazan herşey benim karşılaşabilmem olası sorunlar ve cevapları

bu arada qreportun bu kadar basit bir şey olacağını hiç sanmazdım.İlk bu gün karşılaştım ve bir sürü rapor oluşturdum bile

cevap ve ilginiz için çok teşekkür ederim.dakikada cvplıyorsunuz gerçekten.elinize gözünüze sağlık.İyi çalışmalar...
Mustafa Bey , heryerde Qreportun gerçekten sorunlu bir bileşen olduğunu ve bu yüzden Delphi 7 projesinden son anda kaldırıldığı , ancak isteyebilecek kullanıcıların kendileri install edebilmesi için içerikte yer aldığını okumuştum.
Ben bir ara rave i denedim.Çalıştığım şirket için basit bir depo programı yazdım.Basit ama , bayağı kullanışlı ve güzel bişi oldu
şimdi bu program için 4-5 tane rapor koyacağım.Bu yüzden QReport kullndım.
Ancak ileride bu işe para yatırabilecek konuma gelirsem kesinlikle tavsiyenize uyacağım.
herşey için tekrar teşekkürler.Bizlere bu kadar yardım ediyorsunuz İnşallah bu konuda bir gün Türkiyenin zirvesine yerleşirsiniz.
Ben bir ara rave i denedim.Çalıştığım şirket için basit bir depo programı yazdım.Basit ama , bayağı kullanışlı ve güzel bişi oldu

Ancak ileride bu işe para yatırabilecek konuma gelirsem kesinlikle tavsiyenize uyacağım.
herşey için tekrar teşekkürler.Bizlere bu kadar yardım ediyorsunuz İnşallah bu konuda bir gün Türkiyenin zirvesine yerleşirsiniz.