Merhaba ,
henüz intraweb bilşenlerini keşfetme aşamasındayım ve basit bir noktada takıldım, olay şu ki;
uygulamaya ikinci bir WEbApplication Form ekliyorum ve bunu ana formdan create edip çağırıyorum, sorun tekrar ana form a dönemeyişim bazı kaynaklardan edindiğim bilgiye göre Form.release edilerek tıpkı VCL uygulamalarda olduğu gibi from güvenli bir şekilde yok edilip ana forma geri dönülüyormuş ama ben ikinci formumu relase etmek istediğimde malum Access violation at adress.. . mesajıyla karşılaşıyorum ve ana formun yüzünü bir daha göremiyorum.
Teşekkürler.
IntraWeb Forum.release problemi
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
IntraWeb Forum.release problemi
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
merhaba problemi çözdüm,
sorun 2. formu bırakırken kullandığım yaratılmamış form değişkeninden kaynaklanıyormuş şu şekilde;
ben şu şekilde kullanıyordum
Intraweb formları ana form haricinde autocreate edilmiyorlar lazım oldukça bir create ediyoruz, ve VCL app lerde olduğu gibi formların değişkenleri varsayılan olarak üretilmiyor VLC de,
bende bunu göremedim bari ben ekleyeyim dedim, e tabi yaratılmadığı için relase dediğimde bellek erişim ihlali oluştu.
iyi çalışmalar.
sorun 2. formu bırakırken kullandığım yaratılmamış form değişkeninden kaynaklanıyormuş şu şekilde;
Kod: Tümünü seç
with TIWForm2.create(WebApplication) do
begin
Show;
end;
// şeklinde gösterip, ana forma dönemk için ise sadece "release" kullanmam gerekiyormuş.
IWForm2.release;
var
Form1: TForm1;
iyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr