IntraWeb Forum.release problemi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

IntraWeb Forum.release problemi

Mesaj gönderen vkamadan »

Merhaba ,
henüz intraweb bilşenlerini keşfetme aşamasındayım ve basit bir noktada takıldım, olay şu ki;
uygulamaya ikinci bir WEbApplication Form ekliyorum ve bunu ana formdan create edip çağırıyorum, sorun tekrar ana form a dönemeyişim bazı kaynaklardan edindiğim bilgiye göre Form.release edilerek tıpkı VCL uygulamalarda olduğu gibi from güvenli bir şekilde yok edilip ana forma geri dönülüyormuş ama ben ikinci formumu relase etmek istediğimde malum Access violation at adress.. . mesajıyla karşılaşıyorum ve ana formun yüzünü bir daha göremiyorum.
Teşekkürler.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

merhaba problemi çözdüm,
sorun 2. formu bırakırken kullandığım yaratılmamış form değişkeninden kaynaklanıyormuş şu şekilde;

Kod: Tümünü seç

with TIWForm2.create(WebApplication) do
     begin
        Show;
    end;
     // şeklinde gösterip, ana forma dönemk için ise sadece "release" kullanmam gerekiyormuş.    
ben şu şekilde kullanıyordum

IWForm2.release;
Intraweb formları ana form haricinde autocreate edilmiyorlar lazım oldukça bir create ediyoruz, ve VCL app lerde olduğu gibi formların değişkenleri varsayılan olarak üretilmiyor VLC de,

var
Form1: TForm1;
bende bunu göremedim bari ben ekleyeyim dedim, e tabi yaratılmadığı için relase dediğimde bellek erişim ihlali oluştu.
iyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr