mail gönderiminde aşamadıgım sorun

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
notname
Üye

mail gönderiminde aşamadıgım sorun

Mesaj gönderen notname »

selamun aleykum üstadlar

öncelikle bu konuya bakıpta arama yaptınmı yada araştırdınmı diye sormayın hepsini yaptım :) sorunum belli fastnet tabndaki nmsmtp'ide kullansam indy'de kullansam hala mail atamıyorum. tek mail attıpta mailin gittigi yer yahoo.com oluyor. yani hostu mx3.mail.yahoo.com yapıorum gidicek yeride sadece yahoo olarak girebiliyorum. anlıcagınız yahooda başka yere gitmiyo ben istiyorum tüm maillere atabilmek bunun çaresi mümkün sanırım ama yapamadım eger elinde her maile mesaj atabilen bir kod varsa benimle paylaşırsa cok sevinirim

başarılar
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

aleyküm selam,

yahoo smtp desteğini paralı veriyor. Bundan dolayı gönderemezsin. SMTP destekleyen bir mail adresi temin etmen lazım. Bkz : hotpop, gmail (ayarı var).

Kolay gelsin.
doganzorlu
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen doganzorlu »

Selam,

O bileşenler mail atmak için bir MTA server ı kullanıyorlar. Bu nedenle sizin makinanızdan SMTP relay yapmaya olanak sağlayan bir MTA ya bağlanarak mail gönderebilirsiniz ancak. Eğer MTA herhangi bir authentication istiyorsa bileşenlerin bunu destekleyip desteklemediğini bilmiyorum.

En basitinden IIS içindeki SMTP servisini aktifleştirip access listden kendinizi ekleyip local delivery yaptırabilirsiniz.
Doğan Zorlu, İzmir

------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)
notname
Üye

Mesaj gönderen notname »

bu siteyi bu yüzden seviyorum :perfect

saolun hocam hotpop dan üyelik alıp denicem, bide bana sizin elinizde kod varsa yollarmısınız. idsmtp ye ornek acaba diyorum benmi yanlıs yapıyorum. ilginiz için saolun indy demo ornegini onermeyin o karısık geldi bana sadece tüm maillere mail gonderen küçük bi kod lasım

iyi çalışmalar
notname
Üye

Mesaj gönderen notname »

yardımlarınızı bekliyorum hotpop dan uyelik aldım gerekli tum ayarları yaptım hala mail gonderemiyorum yokmu bunun bi caresi sadece istedigim herhangi bir mailden tüm maiillere gondermek sanırım bu bu kadar zamanınızı almaz

teşekkürler saolun varolun
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

merhaba,
sitede Idsmtp ve Idmessage bileşenlerini kullanarak mail atma ya örnek kodlar mevcut :ara
iyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
notname
Üye

Mesaj gönderen notname »

selamun aleykum

tekrar sizleri rahatsız ediyorum inşallah kusruma bakmassınız :oops: ama hala sorunum dewam etmektedir. hiç bir şekilde tüm maillere sorunsuz mail yollayamıyorum. ne şekilde gitmesi onemli degil yeterki gitsin :) spam olarakda gitsi razıyım hotpop dan üyelik al dedi mustafa hocam aldım ayarları yanlıs yapıorum gibi geliyo bana bunun hakkında tam code yollucak olan biri olursa gercekten minnetkar kalıcam uzun süredir bir proje üstünde çalışıyorum hala mail gonderme olayını yapamadım. yardımlarınızı bekliyorum.

sağlıcakla

belirtmeyi unutmuşum

NOT: SAKIN SEARH KISMINI ONERMEYİN BEN BU SİTENİN TAMAMINI OKUDUM YALADIM YUTTUM :)
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

notname yazdı: NOT: SAKIN SEARH KISMINI ONERMEYİN BEN BU SİTENİN TAMAMINI OKUDUM YALADIM YUTTUM :)
iyi de hocam, gerekli tüm ayarlar hotpop diye arayınca çıkıyor :)

viewtopic.php?t=7396&highlight=hotpop
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

notname yazdı: NOT: SAKIN SEARH KISMINI ONERMEYİN BEN BU SİTENİN TAMAMINI OKUDUM YALADIM YUTTUM :)

:ara

yalayıp yutamadığınız yerler kalmış birazcık :)
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/
notname
Üye

Mesaj gönderen notname »

hocam wallahi bunuda biliyorum dediğim gibi yuttum burasını ama benim istediğim kod, bana yanlış yapıorum gibi geliyo bende ayarları tam yapıorum ama kodlarda yanlıslık olabilir diye dusunuyorum bana indy mailmessage ve indy smtpmail componenti ile bunun hakkında bir ornek verirmisiniz.

benim kodum şu

procedure mailgonder.btngonder(Sender: TObject);
begin

SMTP.Host :=host.text;
SMTP.Username :=edit1.Text;
SMTP.Password :=edit2.Text;
smtp.AuthenticationType:=atlogin;

MailMessage.From.Address := From.Text;
MailMessage.Recipients.EMailAddresses := To.Text + ',';

MailMessage.Subject := Subject.Text;
MailMessage.Body.Assign(body.Lines);
try
try
SMTP.Connect(1000);
SMTP.Send(MailMessage);
except on E:Exception do
StatusMemo.Lines.Insert(0, 'ERROR: ' + E.Message);
end;
finally
if SMTP.Connected then SMTP.Disconnect;
end;

end;

kodum bundan ama ne şekilde deiştirdiysem deiştirdim genede yollayamadım

smtp.authentica; kodunuda girdim olmadı...
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

hocam hotpop'dan @mege'nin bahsettiği gerekli ayarları yaptın mı? Bu tarz free yerler genelde birkaç ayarı yaptıktan sonra POP/SMTP desteğini açarlar.

Kolay gelsin.
notname
Üye

Mesaj gönderen notname »

walla hocam ne gibi ayarlar okudum ordaki yazıları ama bilmiyorum yapamadım galiba ama benim kodumda yanlıslık yok dime bari onu ogreneyim.