bir programa baska bir programdan veri göndermek

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
ikra
Üye

bir programa baska bir programdan veri göndermek

Mesaj gönderen ikra »

öncelikle selamu aleyküm cümleten...

hocalarim abilerim...

forumda arama yapmaya calistim fakat konuyu hangi kelimeler ile aratacagimi bilemedigim icin bir sonuca varamadim...

delphi ile bir projem var bunu gerceklestirmeye calisacagim nasib olur ise.

ben projeyi bir kac exe halinde derlemek istiyorum. ve bir exe dosyasina disaridan veri göndermem gerekli. örnegin birinci proje acilacak ve buradan secmis oldugum müsterinin ID numarasini diger bir exe ye gönderip o exe den müsteri bilgilerine ulasmam gerekiyor.

umarim derdimi anlatabilmisim dir. simdiden tesekkür ederim. hakkinizi helal edin...
kıdemsiz üye
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

ikinci exe yi parametreli olarak çalıştırabilirsin.. :ara exe parametre
yada exe zaten çalışıyorsa registry e id yi yazıp ikinci exe den belli aralıklarla registry yi kontrol edebilirsin yada veritabanı kullanıyorsan regisrty ye gerek yok tabii
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..
ikra
Üye

Mesaj gönderen ikra »

eger db kullaniyor isem ben birinci EXE den tikladigim müsteri no sunu bir tabloya yazdirip daha sonra afterpost olayinda exe yi calistirip bu kayit ettigim son veriyi yani müsteri no sunu ikinci exe ile tablodan cekmeliyim... bunu mu demek istediniz?
kıdemsiz üye
ikra
Üye

Mesaj gönderen ikra »

hocam unutmadan veri tabani bir server üzerinde calisacak. ve bu veri tabanina ayni anda bir den fazla program erisecek.
kıdemsiz üye
P206
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen P206 »

Ben olsam bu olayı socketlerle yapardım. (Biraz ClientSocket ve serversocket hastası olmamla alakalı)
I love my car.
Blog Yaptık
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

ikra yazdı:eger db kullaniyor isem ben birinci EXE den tikladigim müsteri no sunu bir tabloya yazdirip daha sonra afterpost olayinda exe yi calistirip bu kayit ettigim son veriyi yani müsteri no sunu ikinci exe ile tablodan cekmeliyim... bunu mu demek istediniz?
evt. aslında böyle düşünmüştüm ama 2. exe ye, 1. exe deki müşteri kodunu parametre olarak gönderirsen sanırım daha güvenli olur..
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..
ikra
Üye

Mesaj gönderen ikra »

peki ben registry ile is yapmaya kalsam. registry e güvenebilirmiyim. buraya göndermis oldugum bilgiler sürekli icerisinde mi kaliyor yoksa temp bilgiler gibi pc resetlendiginde birlikte sifirlaniyorlar mi? ki eger sabit kaliyorlar ise registry cok amacli kullanabilirim. örnegin vt baglanti bilgilerini saklamak, setup ayarlarini saklamak gibi. yada programda yapilan kisisel ayarlari. inf dosyasina gerek kalmadan registry de saklayabilirmiyim?
kıdemsiz üye