dbcombobox / dblookup kullanımı hakkında

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
akipek
Üye

dbcombobox / dblookup kullanımı hakkında

Mesaj gönderen akipek »

SQL kullanarak normalde combobox'ı doldurup işlem yaptırıyordum ama bu programı yavaşlatıyor bunun yerinde direk dbcombobox kullanmayı denedim ama beceremedim. istediğim bir comboxiçinde table'ın bir fieldı olacak ve ben oradan seçim yapabileceğim.

Saygılarımla
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

Sanırım yapmak istediğiniz tablonun birinden tüm bilgileri çekip comboboxta gösterip hangisi seçilmişse onu da başka bir tabloya yazdırmak. Eğer bu ise dblookup tam olarak işinizi görecektir.

1. Tüm bilgilerini çekeceğiniz tablo için table nesnesi ile datasource koyun forma. dblookupın lookup source unda bu datasourcu seçeceksiniz. Lookup display için görünmesini istediğiniz fieldı, lookup field için key fieldınızı seçin
2. dblookupın datasource ve datafieldı için de comboboxtan seçim yapılınca yazılacağı diğer tablonun datasource ve fieldını seçeceksiniz.

bu kadar :)
akipek
Üye

Mesaj gönderen akipek »

dblookupcombobox'u kullanmaya calisiyorum dediklerinizi yaptim ama enabled true oldugu halde gostermiyor.
akipek
Üye

Mesaj gönderen akipek »

1. dblookupcombox1 koydum. datasource1 ve table1 'ım var (Ado table)
data source1 ile table1 ilişkilendirildi.
dblookupcombobox1 in datasource kısmına datasource1 ı yazdım.
datafield'a adi fieldini sectim.
keyfield'da bir sey gelmedi ben primary index olan sicil noyu sectim ama sonuç faydasız.
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

table ın active ini true yapıyor musun?
akipek
Üye

Mesaj gönderen akipek »

evet