SQL kullanarak normalde combobox'ı doldurup işlem yaptırıyordum ama bu programı yavaşlatıyor bunun yerinde direk dbcombobox kullanmayı denedim ama beceremedim. istediğim bir comboxiçinde table'ın bir fieldı olacak ve ben oradan seçim yapabileceğim.
Saygılarımla
dbcombobox / dblookup kullanımı hakkında
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Sanırım yapmak istediğiniz tablonun birinden tüm bilgileri çekip comboboxta gösterip hangisi seçilmişse onu da başka bir tabloya yazdırmak. Eğer bu ise dblookup tam olarak işinizi görecektir.
1. Tüm bilgilerini çekeceğiniz tablo için table nesnesi ile datasource koyun forma. dblookupın lookup source unda bu datasourcu seçeceksiniz. Lookup display için görünmesini istediğiniz fieldı, lookup field için key fieldınızı seçin
2. dblookupın datasource ve datafieldı için de comboboxtan seçim yapılınca yazılacağı diğer tablonun datasource ve fieldını seçeceksiniz.
bu kadar
1. Tüm bilgilerini çekeceğiniz tablo için table nesnesi ile datasource koyun forma. dblookupın lookup source unda bu datasourcu seçeceksiniz. Lookup display için görünmesini istediğiniz fieldı, lookup field için key fieldınızı seçin
2. dblookupın datasource ve datafieldı için de comboboxtan seçim yapılınca yazılacağı diğer tablonun datasource ve fieldını seçeceksiniz.
bu kadar