is not a valid integer value hatası

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
calimero
Üye

is not a valid integer value hatası

Mesaj gönderen calimero »

benim yapmam gereken bi ödevim var günlerdir bununla upğraşıyorum kaç defa düzeltmeye çalıştım ama hata verip duruyo çok fazla anlamıyorum deplhiden hatta çok az anlıyorum bana yardım ederseniz çok sevinirim
verdiği hata şu "Project bilgi.exe raised exception class econvert error with message "' is not a valid integer value.' process stopped.
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz.

Forumdan daha iyi verim alabilmeniz için yapmanız gerekenler.
1.Forum başlığını konunuza göre düzeltmek
2.Sorununuzu anlaşılabilir bir hale getirmek kimse müneccim değil Hatayı nasıl ve nerde alıyorsunuz yaptığınız ödev nedir? Database kullanıyormusunuz kullanıyorsanız hangi database kullandığınız dataset yada Query nedir vb.....

Bütün bunlar 5 dakkanızı alır ;)

Kolay Gelsin.

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Merhaba..

- @husonet'e katılıyorum. Oldukça kapalı bir soru sormuşsunuz. Buna rağmen edindiğim izlenim hata verilen yerde Integer dönüşüm yapıyorsunuz veya veritabanından değeri Integer okumaya çalışıyorsunuz. Ama bu değer Null (veri yok) olduğundan dönüşüm başarızılıkla sonuçlanıyor...
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
emrahkaraarslan
Üye

Mesaj gönderen emrahkaraarslan »

arkadaşım bir integer alan tanımlamışssın yani buraya tam sayılar girmen gerekir ama sen bu tam sayı girmen gereken alana başka karakterler girdiğin içinde convert eror veriyor
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

Merhaba, böyle durumlarda
StrToIntDef(DonusecekDeger:String , Basariszolursaatanacakdeger:Integer) fonksiyonunu kullanmak dahama mantıklı olabilir. iyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr