s.a arkadaşlar bu dxdbgridde istenilen alanlara göre gruplama yapılabiliniyor...bende bu isi
QListe.Filtered := False;
QListe.Filter := 'DURUM = 1' ;
QListe.FilterOptions := [foCaseInsensitive];
QListe.Filtered := True; şeklinde yapmak istiyorum ancak ekran boş geliyo daha doğrusu eksik veri geliyo yada hiç gelmiyo oysa dxdbgridde o alana göre gruplama yaptıgımda bakıyorum ki veri geliyo ekrana ancak yukardaki sorguya göre gelmiyor ekrana hiçbirşey..kolay gelsin arkadaşlar
dxdbgrid filtre
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Filtrede sorun varsa dbGride bağlayarak görebilirsiniz. Projenizde dbGrid kullanın demiyorum, geçici bir süre sadece debug amaçlı kullanınız. dbGride bağlarken dx'in bağlantısını kesmenizde fayda var.
Eğer verileriniz dbGridde gözüküyorsa dx'te sorun var demektir. yok dbGridde de gözükmüyorsa o halde sorunu filtrede (veya başka yerde) aramak lazım.
Bir de DisableControls kullanıyorsanız EnableControls dediğinizden emin olun. Unutmayın kaç kez DisableControls dediyseniz o kadar EnableControls demelisiniz.
Kolay gelsin
Eğer verileriniz dbGridde gözüküyorsa dx'te sorun var demektir. yok dbGridde de gözükmüyorsa o halde sorunu filtrede (veya başka yerde) aramak lazım.
Bir de DisableControls kullanıyorsanız EnableControls dediğinizden emin olun. Unutmayın kaç kez DisableControls dediyseniz o kadar EnableControls demelisiniz.
Kolay gelsin
QListe.Open; satırına BreakPoint koyup Query açıldığında kaç kayıt geldiğine bakabilirsiniz. Eğer nasıl debug yapılacağını + watch konulacağını bilmiyorsanız anlatabilirim.
Kayıt sayısı doğruysa ben olsam deneme amaçlı yeni bir proje yapıp içerisine sadece sorguyu ve dxdbgridi koyup çalışıyor mu diye bakardım. Bunu yapacaksanız nesneleri şu an çalıştığınız projeden kopyalayarak yapmayın, yeniden oluşturun.
Kolay gelsin
Kayıt sayısı doğruysa ben olsam deneme amaçlı yeni bir proje yapıp içerisine sadece sorguyu ve dxdbgridi koyup çalışıyor mu diye bakardım. Bunu yapacaksanız nesneleri şu an çalıştığınız projeden kopyalayarak yapmayın, yeniden oluşturun.
Kolay gelsin