dxdbgrid filtre

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
cuneyt22
Üye
İletişim:

dxdbgrid filtre

Mesaj gönderen cuneyt22 »

s.a arkadaşlar bu dxdbgridde istenilen alanlara göre gruplama yapılabiliniyor...bende bu isi
QListe.Filtered := False;
QListe.Filter := 'DURUM = 1' ;
QListe.FilterOptions := [foCaseInsensitive];
QListe.Filtered := True; şeklinde yapmak istiyorum ancak ekran boş geliyo daha doğrusu eksik veri geliyo yada hiç gelmiyo oysa dxdbgridde o alana göre gruplama yaptıgımda bakıyorum ki veri geliyo ekrana ancak yukardaki sorguya göre gelmiyor ekrana hiçbirşey..kolay gelsin arkadaşlar
ertug
Üye

Mesaj gönderen ertug »

Bana sorun QListe'de gibi geldi. dx yerine normal bir DBGrid koyup deneyiniz. Eğer istediğiniz kayıtların tamamı DBGrid içerisinde geliyorsa o zaman dx'ten şüphelenebiliriz. Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
cuneyt22
Üye
İletişim:

hocam olmadı dbgridde denemedım çünkü proramın tamammı dxgride göre hazırladım..iyide sorun QListe olsa veriler filtrelenmeden önce bakıyorum durum alanı=1 olan bir sürü veri var neden filtre yaptıgımda hiçbiri gelmiyor
ertug
Üye

Mesaj gönderen ertug »

Filtrede sorun varsa dbGride bağlayarak görebilirsiniz. Projenizde dbGrid kullanın demiyorum, geçici bir süre sadece debug amaçlı kullanınız. dbGride bağlarken dx'in bağlantısını kesmenizde fayda var.

Eğer verileriniz dbGridde gözüküyorsa dx'te sorun var demektir. yok dbGridde de gözükmüyorsa o halde sorunu filtrede (veya başka yerde) aramak lazım.

Bir de DisableControls kullanıyorsanız EnableControls dediğinizden emin olun. Unutmayın kaç kez DisableControls dediyseniz o kadar EnableControls demelisiniz.

Kolay gelsin
Kullanıcı avatarı
cuneyt22
Üye
İletişim:

yok DisableControls kullanmadım neyse olmassa queryden deneyeyım ordan filtreleyeyim
Kullanıcı avatarı
cuneyt22
Üye
İletişim:

Bunu sql içerisine yazıyorum yine aynı şekilde gelmiyor veri ekrana ancak başka bi ortamdan sorguyu çalıştırdıgımda istediğim veriler geliyor peki bunu dxdbgridden nasıl düzeltebiliriz bi bilgisi olan varmı..kolay gelsin
ertug
Üye

Mesaj gönderen ertug »

QListe.Open; satırına BreakPoint koyup Query açıldığında kaç kayıt geldiğine bakabilirsiniz. Eğer nasıl debug yapılacağını + watch konulacağını bilmiyorsanız anlatabilirim.

Kayıt sayısı doğruysa ben olsam deneme amaçlı yeni bir proje yapıp içerisine sadece sorguyu ve dxdbgridi koyup çalışıyor mu diye bakardım. Bunu yapacaksanız nesneleri şu an çalıştığınız projeden kopyalayarak yapmayın, yeniden oluşturun.

Kolay gelsin