IdSmtp ve Idmessage ile progress gösterimi Hk.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye

IdSmtp ve Idmessage ile progress gösterimi Hk.

Mesaj gönderen ender_arslanturk »

Merhaba,

Arkadaşlar Nihayetinde Toplu Mail Gönderimi Tamam :D Ama Galiba Mail Adres Sayısı Arttıkça Gönderim işleminde yavaşlama oluyor .....

Acaba Mail Kişilere giderken gönderim durumunu progressbar gibi gösterebilirmiyiz .....

Çalışmalarınızda Başarılar ....

Saygılarımla,

Ender ARSLANTÜRK
MSN :D ender_arslanturk@hotmail.com :elsalla:
Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye

Merhaba,

Galiba Çok Zor Bir Soru Sordum :D

Saygılarımla,
Kullanıcı avatarı
MicroChip
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen MicroChip »

zor soru değilde :D burada herkes bu konulara sıcak bakmaz. Ya sen bir spamcıysan dimi ama...

elbetteki dediğini yapabilirsin bunun için threadları portı felan dinliyeceksin.

Saygılar
Kafkas Kartalı Kabarday
Sitesi!= http://www.ahmetceylan.com
Resim
Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye

Merhaba,

Yanlış anlaşılmak istemem sadece yaptığım projede cari ve müşteri hesapları var programı kullanıcak firmaların hangi cari hesapta ne hareket görüldü ise onu cari hesabın email adresine gönderme işlemi olucaktı .....

Saygılarımla,
Ali Erdoğan
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen Ali Erdoğan »

Eğer Bcc ve cc kısımlarını kullanarak gönderim yapmıyorsanız,ki dediğiniz şekilde ise zaten cc ve bcc kullanamazsınız,bir progress barın max. değerine toplam gönderilecek mail sayısını atarsınız.Döngü de her mail gönderildiğinde de progress i bir artırırsınız.Hepsi bu kadar.
Kullanıcı avatarı
MicroChip
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen MicroChip »

Ali kardeş arkadaşın dediği tek mesajda progresbar sanırım. yada ben öyle anlamış olabilirim kişi bazında senin dediğin doğru tabi
Kafkas Kartalı Kabarday
Sitesi!= http://www.ahmetceylan.com
Resim
Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye

Merhaba

Tek Tek Gönderimde tabii olabilirdi ama program satılacak firmaların mail gönderiminde şu doğru olurmuki idmessage1 sürekli tek mail adresi için connect yapıcak mailini gönderecek ve disconnect yapacak.. :D bu da cari hesabı çok bulunan firmalar için olumsuz bir durum olur :( birde
tabiki sadece bu da yok müşterinin mağazasında alış veriş yapılıyor. Herhangi bir ürünü indirime girdiğinde kendi müşterisini bilgilendirmek isteyecektir......

Saygılarımla,
Kullanıcı avatarı
miskin
Üye

Mesaj gönderen miskin »

ender_arslanturk yazdı:Merhaba

Tek Tek Gönderimde tabii olabilirdi ama program satılacak firmaların mail gönderiminde şu doğru olurmuki idmessage1 sürekli tek mail adresi için connect yapıcak mailini gönderecek ve disconnect yapacak.. :D bu da cari hesabı çok bulunan firmalar için olumsuz bir durum olur :( birde
tabiki sadece bu da yok müşterinin mağazasında alış veriş yapılıyor. Herhangi bir ürünü indirime girdiğinde kendi müşterisini bilgilendirmek isteyecektir......

Saygılarımla,
Bildigim kadar mail'ler toplu halde gönderiliyorsa, yani bcc de veya herhangi biryerde birden fazla adres varsa, servere tek mail gidiyor, iddiamin dogrulugundan emin olsamda debug la , diger durumda arkadaslarin dedikleri dogru. debug yaparken görürsün, ne zaman artiracagini.
Birde bir internet baglantisinda, idmessage baglantisi'nin sayisi telefon faturasini etkilemez. Birde degisen Cari hesaba özel bir tane email gönderilecektir sanirim. Ekonomik cekingelerini anlamiyorum.

miskin
Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye

miskin demişki :
Ekonomik cekingelerini anlamiyorum
Merhaba,

Çalışmalarınızda Başarılar, Ben galiba tam anlatamadım. Şimdi şöyle bir durum var. Projemizin kullanıldığı bir firmada taksitli satış ve cari hesaplar var. Şimdi Taksitli Satış Yapan bir firmanın yoğun bir müşterisi vardır. Ele alalım, şimdi diyelimki o firma benim. Ben firmadaki ürünlerimden biri indirime girdi ve bunu kayıtlı bulunan müşterilerime tanıtmak istiyorum. Ayrıca esasen tekstilci olduğum için mesela bir sezon sonunda ürünler % 50 - % 75 indirime giriyor ve bunlar için aşağı yukarı 15 milyar TL gibi davetiye yoluyla çok masraflı reklam yapılıyor. O sebeple ekonomik olarakta e-mail yollamak daha iyidir. Ayrıca bir tasarım yapılıyor. Emaili yolluyorsun. Siz şunu tercih edebilirmisiniz. Tek Sezon Sonu için yüksek paralar veya email ile sürekli ürün tanıtımı vs. vs. ....

Teşkkür Ederim düşünceleriniz için ....

Saygılarımla,
Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
İletişim:

Re: IdSmtp ve Idmessage ile progress gösterimi Hk.

Mesaj gönderen G.Arkas »

eğer doğru anladıysam maillerin gönderimini progresssbar ile izlemek istiyorsunuz..

şöyle yapsanız acaba;

idsmtp onworkbegin olayına progressbar1.position:=0; ve progressbar1.stepit;
onworkend olayına progressbar1.position:=100; deseniz nasıl our?

mail gönderimi tamamlandığında da showmessage('Mail Gönderimi Tamamlandı');
yada statusbar da gösterseniz?
Resim