Arkadaşlar Firebird kullanmaya başladım. IB Expert ile Db yönetimini başarıyorum..onu baya inceledim...
Yalnız işte delphi den kayıt girme...silme, ekleme, insert işemleri, ne bilim dbgrid e tablo içeriğini alma, gibi işlemler konusunda formda baya bi arama yaptım...ama tam aradığım gibi bişi bulamadım...bu konuda bana ornek olabilecek..bir program parçacığı olan bir arkadaş yollayabilirmi...yada forumda bu şekilde bir başlık bulamadım....Teşekkürler....
Firebird başlangıcı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Firebird başlangıcı
bu işlemleri, diğer vt lerde yaptığın gibi kullanıyorsun. IB komponent setini kullanıyorsun ve Table bileşeni yerine Dataset kullanman tavsiye edilir.mertcenk yazdı: Yalnız işte delphi den kayıt girme...silme, ekleme, insert işemleri, ne bilim dbgrid e tablo içeriğini alma
selam
İnterbase bileşenlerinden
İbdataset,İbtranscation,ibdataset(ibtable da olabilir) kullanmalısın.
ibdataset ve ibtranscationu birbirine bağlamalısın
ibdatabase1.databasename:=c:\stok\
ibdatabase1.defaulttranscatino:=ibtranscation1;
connection:true;
ibtranscationda ise
ibtranscatino1.defaultdatabase:database1 atıyacan ve birde
ibtranscatio1.active:=trtue yapacaksın
daha sonra da ibdatasette tablo seçiminini yapıcan(database,selectsql)ve active öze.true yapıcan ve ibdatasetin database editoreunu de ayarladığında firebird ile delphi arasında bağlantı kurulmuş oluyo zaten.Kolay gelsin.
İnterbase bileşenlerinden
İbdataset,İbtranscation,ibdataset(ibtable da olabilir) kullanmalısın.
ibdataset ve ibtranscationu birbirine bağlamalısın
ibdatabase1.databasename:=c:\stok\
ibdatabase1.defaulttranscatino:=ibtranscation1;
connection:true;
ibtranscationda ise
ibtranscatino1.defaultdatabase:database1 atıyacan ve birde
ibtranscatio1.active:=trtue yapacaksın
daha sonra da ibdatasette tablo seçiminini yapıcan(database,selectsql)ve active öze.true yapıcan ve ibdatasetin database editoreunu de ayarladığında firebird ile delphi arasında bağlantı kurulmuş oluyo zaten.Kolay gelsin.