Firebird başlangıcı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
mertcenk
Üye

Firebird başlangıcı

Mesaj gönderen mertcenk »

Arkadaşlar Firebird kullanmaya başladım. IB Expert ile Db yönetimini başarıyorum..onu baya inceledim...

Yalnız işte delphi den kayıt girme...silme, ekleme, insert işemleri, ne bilim dbgrid e tablo içeriğini alma, gibi işlemler konusunda formda baya bi arama yaptım...ama tam aradığım gibi bişi bulamadım...bu konuda bana ornek olabilecek..bir program parçacığı olan bir arkadaş yollayabilirmi...yada forumda bu şekilde bir başlık bulamadım....Teşekkürler....
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Re: Firebird başlangıcı

Mesaj gönderen lazio »

mertcenk yazdı: Yalnız işte delphi den kayıt girme...silme, ekleme, insert işemleri, ne bilim dbgrid e tablo içeriğini alma
bu işlemleri, diğer vt lerde yaptığın gibi kullanıyorsun. IB komponent setini kullanıyorsun ve Table bileşeni yerine Dataset kullanman tavsiye edilir.
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..
mertcenk
Üye

denedim

Ya denedim..ama transaction ile ilgili bi hata verdi....yapı biraz farklımı acaba ?
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

temel olarak Database, transaction ve dataset bileşenlerini kullanman gerekiyor..
transactiondaki commit ve rollback olayları ile datalarının güvenli bir şekilde db ye yazılmasını sağlıyorsun. doğal olarak database ve datasetlerin transactionlara bağlı olmalıdır
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..
mertcenk
Üye

anladım

teşekkürler saol
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

Mesaj gönderen selman »

selam
İnterbase bileşenlerinden
İbdataset,İbtranscation,ibdataset(ibtable da olabilir) kullanmalısın.
ibdataset ve ibtranscationu birbirine bağlamalısın
ibdatabase1.databasename:=c:\stok\
ibdatabase1.defaulttranscatino:=ibtranscation1;
connection:true;
ibtranscationda ise
ibtranscatino1.defaultdatabase:database1 atıyacan ve birde
ibtranscatio1.active:=trtue yapacaksın
daha sonra da ibdatasette tablo seçiminini yapıcan(database,selectsql)ve active öze.true yapıcan ve ibdatasetin database editoreunu de ayarladığında firebird ile delphi arasında bağlantı kurulmuş oluyo zaten.Kolay gelsin.