Çok sayıda dataset nasıl hızlı açılır

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
vampir261
Üye

Çok sayıda dataset nasıl hızlı açılır

Mesaj gönderen vampir261 »

Projem dershanelere yönelik ve her yıl biriken sınav sonuçları için her yıla ayrı bir veritabanı oluşturuyorum. ve program çalışma esnasında bu dönemler arası yani veritabanları arasında geçiş yaparak eski öğrencilere göz atmak istiyorlar. bu bağlanmada projemde bulunan yaklaşık 40 tane dataset nesnesini tekrar bağlıyorum. veritabanını değiştirip bağlandıktan sonra tabi. buda baya bir süre alıyor 10-15 sn kadar. acaba yanlış yaptğım birşeymi var yoksa bu süre normal midir? saygılar
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

dataseti gerekli olduğu zaman aç. Mesela bir formu açtığında burda 10 tane dataset lazım olabilir. Açılışta 10 tanesini de açma. ilk başta 3 ü lazımsa üçünü aç. Mesela pagecontrolle diğer taba geçince lazım olan dataseti aç gibi...

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
vampir261
Üye

Çok teşekkür ederim mustafa abi benimde aklıma sabah kalkınca bu gelmişti. Ama yavaş olması benim bilmediğim bir sebepten kaynaklanıyor olabilir diye düşündüm. Bu yüzden Üstad larımdan sorayım dedim. çok teşekkür ederim İyi çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen ender_arslanturk »

Evet birde dataset açılırkken sql cümlesine göre de ağırlık yapar...

Normal bir select ifadesinde where içeriyorsa ve alan sayıları fazla ise bekletme durumu normal olabiliyor...

Bu sorduğun soruda aslında stratejik bir kullanım söz konusu... Ben bir ara bu gibi bir çalışmaya başladığımda da bayağı sıkıntılar çekmiştim... Ama yerine göre datasetlerin açılması mantıklı... 8)
Kullanıcı avatarı
vampir261
Üye

@ender_arslanturk datasetlerin içeriği pek karmaşık değil. mustafa abimin de belirttiği gibi yaptım ve gayet hızlı çalışıyor. öneriniz için de ayrıca teşekkür ederim. saygılar