Çok sayıda dataset nasıl hızlı açılır
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Çok sayıda dataset nasıl hızlı açılır
Projem dershanelere yönelik ve her yıl biriken sınav sonuçları için her yıla ayrı bir veritabanı oluşturuyorum. ve program çalışma esnasında bu dönemler arası yani veritabanları arasında geçiş yaparak eski öğrencilere göz atmak istiyorlar. bu bağlanmada projemde bulunan yaklaşık 40 tane dataset nesnesini tekrar bağlıyorum. veritabanını değiştirip bağlandıktan sonra tabi. buda baya bir süre alıyor 10-15 sn kadar. acaba yanlış yaptğım birşeymi var yoksa bu süre normal midir? saygılar
- ender_arslanturk
- Kıdemli Üye
Evet birde dataset açılırkken sql cümlesine göre de ağırlık yapar...
Normal bir select ifadesinde where içeriyorsa ve alan sayıları fazla ise bekletme durumu normal olabiliyor...
Bu sorduğun soruda aslında stratejik bir kullanım söz konusu... Ben bir ara bu gibi bir çalışmaya başladığımda da bayağı sıkıntılar çekmiştim... Ama yerine göre datasetlerin açılması mantıklı...
Normal bir select ifadesinde where içeriyorsa ve alan sayıları fazla ise bekletme durumu normal olabiliyor...
Bu sorduğun soruda aslında stratejik bir kullanım söz konusu... Ben bir ara bu gibi bir çalışmaya başladığımda da bayağı sıkıntılar çekmiştim... Ama yerine göre datasetlerin açılması mantıklı...