IBQuery nin yerine her yerde IBDataset Kullanılmalı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
musti
Üye

IBQuery nin yerine her yerde IBDataset Kullanılmalı

Mesaj gönderen musti »

s.a
kucuk bir arastırma yaptım ve ibQuery nin sadece bde kulllanlıcak projelerde kullanmanın bir anlamı oldugunu ogrendim.

Acaba yanlismi ogrenmisim.
En son musti tarafından 07 Eyl 2005 05:30 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

Mesaj gönderen selman »

selam
hayır hiç alakası yokki İbquery zaten interbase bileşeni bde değil kolay gelsin
ng
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ng »

Ben ibquery yerine hep ibdataset kullanıyorum. bir iki defa ibquery ile sorun yaşadım. ibdatasetin bir dezavantajı var mıdır bilmiyorum ama ben memnunum, bir sorunla da kaşılaşmadım.
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

Mesaj gönderen selman »

selam ben Projelerimde hem ibquery hemde ibdataset kullanırım .Demek istediğim yerine görede İbquery kulllanabilirsiniz.Fakat şu unutulmamalı ki Ibquery readonly sonuçlar döndermekte.Kolay gelsin
Kullanıcı avatarı
musti
Üye

Mesaj gönderen musti »

Sonucların readonly olması sorun olan birsey degil Update SQl e bagladın mı readonly olmaktan cıkar.

Sorunum IBQuery sanki Eski de kalmıs gibi birsey ve gelistirilmeyen birsey. O yuzden IBDataset mantıklı geliyor.

Ama sadece Raporlarda kullalıabilir. Ben yinede IBdataset kullanmayı dusunuyorum. Gerci bir hocam cıkarda derseki sundan sundan dolayı IBQuery i kullan (Raporlar da sadece Veri girisinde bu nu kabul etmek pek mantıklı degil gibi) o zaman baska
saygılar
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

Mesaj gönderen selman »

Zaten ibdataset in yerini tutması mümkün değil senin dediğin gibi raporlarda kullanılabilir aslında.Haklısınız.İbquery extra bende görmedim extra özelliği oldxuğunu.Koaly gelsin
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

IBDataset'in kullandığı bellek, işlemci gücü ve disk alanı (kod bazında) ile IBQuery'ninki aynı mı sizce?
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

Mesaj gönderen selman »

Hocam hayır değil .ıbdatasetten bir çok işlem birden yapılıyor.Sanırım bu da bellek gücünü,İşlemci gücünü ve disk alanını kod bazında olumsuz yönde etkileyebilir ama şu da varki hocam İbquery den daha geniş yelpazaye sahip Ibdataset kannatimce. Kolay gelsin.
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Demek ki yerine göre IBQuery kullanmak daha mantıklıymış. ;) Tut ki bir sorgu ile tablodaki eleman sayısını alıyorsun. Bunun için IBDataset'e ne gerek var? Gerçi fazla da kasmamalı. İstediğinizi kullanın, ancak bu şekilde sabit bir fikre saplanıp kalmayın. IBQuery eski ve kötüdür, IBDataset iyidir diye birşey yok.