IBQuery nin yerine her yerde IBDataset Kullanılmalı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
IBQuery nin yerine her yerde IBDataset Kullanılmalı
s.a
kucuk bir arastırma yaptım ve ibQuery nin sadece bde kulllanlıcak projelerde kullanmanın bir anlamı oldugunu ogrendim.
Acaba yanlismi ogrenmisim.
kucuk bir arastırma yaptım ve ibQuery nin sadece bde kulllanlıcak projelerde kullanmanın bir anlamı oldugunu ogrendim.
Acaba yanlismi ogrenmisim.
En son musti tarafından 07 Eyl 2005 05:30 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Sonucların readonly olması sorun olan birsey degil Update SQl e bagladın mı readonly olmaktan cıkar.
Sorunum IBQuery sanki Eski de kalmıs gibi birsey ve gelistirilmeyen birsey. O yuzden IBDataset mantıklı geliyor.
Ama sadece Raporlarda kullalıabilir. Ben yinede IBdataset kullanmayı dusunuyorum. Gerci bir hocam cıkarda derseki sundan sundan dolayı IBQuery i kullan (Raporlar da sadece Veri girisinde bu nu kabul etmek pek mantıklı degil gibi) o zaman baska
saygılar
Sorunum IBQuery sanki Eski de kalmıs gibi birsey ve gelistirilmeyen birsey. O yuzden IBDataset mantıklı geliyor.
Ama sadece Raporlarda kullalıabilir. Ben yinede IBdataset kullanmayı dusunuyorum. Gerci bir hocam cıkarda derseki sundan sundan dolayı IBQuery i kullan (Raporlar da sadece Veri girisinde bu nu kabul etmek pek mantıklı degil gibi) o zaman baska
saygılar
Demek ki yerine göre IBQuery kullanmak daha mantıklıymış.
Tut ki bir sorgu ile tablodaki eleman sayısını alıyorsun. Bunun için IBDataset'e ne gerek var? Gerçi fazla da kasmamalı. İstediğinizi kullanın, ancak bu şekilde sabit bir fikre saplanıp kalmayın. IBQuery eski ve kötüdür, IBDataset iyidir diye birşey yok.