DbGrid İle İlgili
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
DbGrid İle İlgili
Merhaba Mysql Hazırladığımız bir proje var db grid ile ilgili yalnız bir sorunum var tablaya her kayıt yaptığımızda grid kendini refreshlemiz lazım ama ben tablaya veri gidiğimde her kaydı göstermiyor mutala en son yaptığım kaydı gösteriyor kayıtlar yukarı doğru çıkıyor her kayıt sonuna query.close ve query.open yaptırıyorum ama bu seferde bi kaç kayıt sonra mysql hata veriyor bunu nedeni ve çözümü nedir yardımlarınızı bekliyorum. kullandığım data compenenti BDE componenti iyi çalışmalar
selam
kardeş
bu o kadar geniş bir şey ki hatanın ne olduğunu kestirmek biraz müneccimlik olsa gerek.Mesela dbgrid demişsin eğer sorun dbgriddeyse bir tane panel koyun ve boytularını biraz büyültün daha sonra içine dbgridi koyun ve dbgridi client hale getirin. Ve öyle bir bakın bir de kullandığınız o unitin kodları fealan nasıl birazdaha detaylandırırsanız o zman sorunun cevabına daha çabuk ulaşırsınız Koaly gelsin.
kardeş
bu o kadar geniş bir şey ki hatanın ne olduğunu kestirmek biraz müneccimlik olsa gerek.Mesela dbgrid demişsin eğer sorun dbgriddeyse bir tane panel koyun ve boytularını biraz büyültün daha sonra içine dbgridi koyun ve dbgridi client hale getirin. Ve öyle bir bakın bir de kullandığınız o unitin kodları fealan nasıl birazdaha detaylandırırsanız o zman sorunun cevabına daha çabuk ulaşırsınız Koaly gelsin.
- ender_arslanturk
- Kıdemli Üye
-
- Üye
yazdığım kod aşağıdaki gibi arkadaşlar normalde bu olay paradox veri tabanında olmuyor yalnız ms sql server ve mysql serverde böyle bir ptoblemim var yaptığım kayıtlar dbgride yansımıyor ancak en son yaptığım kayıt yansıyor. diğer kayıtlar sanki gridte yukarı doğru kayıyor.
dm.q_kurum.Append;
dm.q_kurumKN.Value:=kn+1;
dm.q_kurumILCEILISKI.Value:=dm.q_ilcelerILCENO.Value;
dm.q_kurumKURUM_AD.Text:=dxEdit1.Text;
dxEdit1.Text:='';
dm.q_kurum.Post;
dm.q_kurum.Append;
dm.q_kurumKN.Value:=kn+1;
dm.q_kurumILCEILISKI.Value:=dm.q_ilcelerILCENO.Value;
dm.q_kurumKURUM_AD.Text:=dxEdit1.Text;
dxEdit1.Text:='';
dm.q_kurum.Post;
- ender_arslanturk
- Kıdemli Üye
-
- Üye
Re: DbGrid İle İlgili
Merhaba,sinancaylak yazdı: her kayıt sonuna query.close ve query.open yaptırıyorum ama bu seferde bi kaç kayıt sonra mysql hata veriyor bunu nedeni ve çözümü nedir yardımlarınızı bekliyorum.
Sizin kayıtta bence hiçbir sorun yok çünkü close open yaptığımda hata alıyorum ve bunu ara sıra birkaç kayıtta bir yapıyor diyorsunuz. büyük ihtimalle Query bağlı başka bir kod çalışıyordur. (sanki bulmaca çözüyorum olasılıklar üzerine yorumluyorum lütfen biraz açıklama yapınız..)
Bence en güzel yol. yeni bir forum açıp orada aynı işlemi denemeniz hata aynı hatamı bakmanızı tavsiye ederim.
Sorun çözme Algoritması diye bir algoritme var onu okumanızı şiddetle tavsiye ederim.
Saygılarımla.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]