DbGrid İle İlgili

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
sinancaylak
Üye

DbGrid İle İlgili

Mesaj gönderen sinancaylak »

Merhaba Mysql Hazırladığımız bir proje var db grid ile ilgili yalnız bir sorunum var tablaya her kayıt yaptığımızda grid kendini refreshlemiz lazım ama ben tablaya veri gidiğimde her kaydı göstermiyor mutala en son yaptığım kaydı gösteriyor kayıtlar yukarı doğru çıkıyor her kayıt sonuna query.close ve query.open yaptırıyorum ama bu seferde bi kaç kayıt sonra mysql hata veriyor bunu nedeni ve çözümü nedir yardımlarınızı bekliyorum. kullandığım data compenenti BDE componenti iyi çalışmalar
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

Mesaj gönderen selman »

selam
kardeş
bu o kadar geniş bir şey ki hatanın ne olduğunu kestirmek biraz müneccimlik olsa gerek.Mesela dbgrid demişsin eğer sorun dbgriddeyse bir tane panel koyun ve boytularını biraz büyültün daha sonra içine dbgridi koyun ve dbgridi client hale getirin. Ve öyle bir bakın bir de kullandığınız o unitin kodları fealan nasıl birazdaha detaylandırırsanız o zman sorunun cevabına daha çabuk ulaşırsınız Koaly gelsin.
Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen ender_arslanturk »

SQL Cümleni alabilirmiyiz... Veya procedure....

Normalde en iyi refresh yolu close open... Aslında dbgridi silip yerine yenisini koyup denermisin... Belki hatayı tekrarlamayabilir....
sinancaylak
Üye

yazdığım kod aşağıdaki gibi arkadaşlar normalde bu olay paradox veri tabanında olmuyor yalnız ms sql server ve mysql serverde böyle bir ptoblemim var yaptığım kayıtlar dbgride yansımıyor ancak en son yaptığım kayıt yansıyor. diğer kayıtlar sanki gridte yukarı doğru kayıyor.

dm.q_kurum.Append;
dm.q_kurumKN.Value:=kn+1;
dm.q_kurumILCEILISKI.Value:=dm.q_ilcelerILCENO.Value;
dm.q_kurumKURUM_AD.Text:=dxEdit1.Text;
dxEdit1.Text:='';
dm.q_kurum.Post;
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

Mesaj gönderen selman »

selam
dm.q_kurum.edit;
dm.q_kurumKN.Value:=kn+1;
dm.q_kurumILCEILISKI.Value:=dm.q_ilcelerILCENO.Value;
dm.q_kurumKURUM_AD.Text:=dxEdit1.Text;
dxEdit1.Text:='';
dm.q_kurum.Post;
dm.q_kurum.Append;
birde bu şekilde bir kullanırmısın
Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen ender_arslanturk »

dm.q_kurum ve dm.q_ilceler datasetlerin sql cümlesini de verirmisin belki sıralatmalarda bir eksiklik olabilir...
sinancaylak
Üye

ender_arslanturk kardeşim bunun SQL Cümlesinle alakası yok bence çünkü ben aynı uyumayı paradox tablosu üzerinde yapıyorum hiç bir sorun olmuyor. bu mysqlden kaylanklanan bişi olabilir mi?
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

Re: DbGrid İle İlgili

Mesaj gönderen pro_imaj »

sinancaylak yazdı: her kayıt sonuna query.close ve query.open yaptırıyorum ama bu seferde bi kaç kayıt sonra mysql hata veriyor bunu nedeni ve çözümü nedir yardımlarınızı bekliyorum.
Merhaba,

Sizin kayıtta bence hiçbir sorun yok çünkü close open yaptığımda hata alıyorum ve bunu ara sıra birkaç kayıtta bir yapıyor diyorsunuz. büyük ihtimalle Query bağlı başka bir kod çalışıyordur. (sanki bulmaca çözüyorum olasılıklar üzerine yorumluyorum lütfen biraz açıklama yapınız..)

Bence en güzel yol. yeni bir forum açıp orada aynı işlemi denemeniz hata aynı hatamı bakmanızı tavsiye ederim.

Sorun çözme Algoritması diye bir algoritme var onu okumanızı şiddetle tavsiye ederim.

Saygılarımla.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]

Mesaj gönderen selman »

selam
kardeş aslına bakarsanız bazı mysql kullanan arkadaşalardada bu şekilde sorunlar çıktığını duymuştum.İsterseniz Mysqlin güncellemelerin internette vardır Onları kurup bir de öyle deneyin..Kolay gelsin.
menderes

Mesaj gönderen menderes »

bende mysql e geçeyim dedim , bu ve buna benzer problemlerle (Mesela kayıtları yarım alma gibi kelimelerin yarısını alıyor yarsını bırakıyor.Sizin olayda mysql den kaynaklanan bir problem bence) karşılaşınca firebird e geçtim ve rahat ettim. Tavsiyem bu yönde....