windows ve delphi
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
windows ve delphi
slm arkadakaşlar windows xp ve delphi 7 kullanıyorum. hazıladığım projeyi derledikten sonra innosetup ve istool kullanarak setup cd hazırlıyorum. xp lı pc de normal calışıyor fakat windows98 SE da hata veriyor ve proğram calımıyor. bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim veritabanı advantage selamlar
En son özer tarafından 19 Eki 2005 01:59 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
windows ve delphi
Kendi pc'im de ve de xp yuklu diger pclerde çalışyor fakat windows98 SE çalıştıramadım kullandıgım veritaban Advantage selamlar
En son özer tarafından 19 Eki 2005 01:58 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
selam
normalde innosetup ve istool kurulum hazırlama paketi ne Xp de nede Windows 98 se de bir sorun çıkartır. Sizin kullandığınız veritabanı ile ilgili olabilir belki.Mesela firebird Xpde otomatik çalışabiliyor fakat windows 98 se de manual çalıştırman gerebiliyor.daha doğrusu bu durum kullandığın vt ilede alakalı olabilir.Kolay gelsin.
normalde innosetup ve istool kurulum hazırlama paketi ne Xp de nede Windows 98 se de bir sorun çıkartır. Sizin kullandığınız veritabanı ile ilgili olabilir belki.Mesela firebird Xpde otomatik çalışabiliyor fakat windows 98 se de manual çalıştırman gerebiliyor.daha doğrusu bu durum kullandığın vt ilede alakalı olabilir.Kolay gelsin.
indexleme ile ilgili bir problemin var sanıyorum, istersen advantage türkiyeye sorununu ilet, yardımcı olurlar diye tahmin ediyorum. Bide advantage yanılmıyorsam indexleme ile ilgili bilgileri ayar dosyalarına yazıyordu. Yardımı olur diye düşünüyorum.The index file was created with a different collation
Kolay gelsin, Eğer index le ilgili hata olsaydı index file was unable to be opened. veya buna benzer bir şey vermesi lazımdı. Yukarıda da değindiğim gibi sizin mesele rumuzla ilgili yani bde deki gibi alias tanımlama ile alakalı. Programınızın bağlantılı olduğu veritabanının yolunu bulamıyor. Aliasnamenizi ve .dll dosyalarının kopyalandığını veya nereye kopyalandığını kontrol ediniz. Kolay gelsin.....
bende sizin gibi rumuzla veya alias tanımlama ile ilği sandım çok altarnatifler denedim. sonunda bunlarla ilgisi olmadığını Windows98SE ilgili oldugunu sanıyorum. yol veya rumuz olsa windows XP li olan pc lerde kurduğumda bir problem çıkarmadan çalışıyor. Windows XP ve Delphi 7 Kullana ve setubu inno setup ve istool hacırlayıp windows98SE çalıtıran arkadaşlardan yardım bekliyorum selamlar.menderes yazdı: sizin mesele rumuzla ilgili yani bde deki gibi alias tanımlama ile alakalı. Programınızın bağlantılı olduğu veritabanının yolunu bulamıyor. Aliasnamenizi ve .dll dosyalarının kopyalandığını veya nereye kopyalandığını kontrol ediniz.
Aşağıdaki cevap aynı soruya delphiturk sitesinde verilmiş bir cevaptır (okuduğunu anlama, arama ve doğru arama yöntemiyle her şey bulunabiliyor demek ki)
Merhaba,
Advantage veri tabanı indekslere göre karakter bazlı kayıtların sıralamasını doğru yapabilmek için bu bilgileri işletim sisteminden almakta ve ansi.chr ve extend.chr dosyalarında sıralama ve karakter bilgilerini saklamaktadır.
AdvantageTürk Veri Tabanı Yöneticisi dizininde bu dosyalar bulunabilir. Ayrıca yerel sunucunun hangi dili kullanacağı da adslocal.cfg dosyasında saklıdır.
İki şekilde bunu düzeltebiliriz. Birincisi Data Architect dizinindeki bu üç dosyayı AdvantageTürk Veri Tabanı Yöneticisi dizinine kopyalayabilirsiniz. İkincisi bu dosyaları Windows\System klasörüne kopyalayıp AdvantageTürk Veri Tabanı Yöneticisi dizininden silebilirsiniz. Veri tabanınız yaratılırken anladığım kadarıyla Architect kullanılmış, dolayısıyla karakter kümesi de ona göre olmuş.
Müşterinizde problem yaşamamak için en doğrusu;
AdvantageTürk Veri Tabanı Yöneticisi dizinindeki dosyaları kullanmaktır. Bunun için veri tabanınızı tekrar yaratmanız gerekebilir ancak ileride problem yaşamamak için bu gerekli diye düşünüyorum.
AdvantageTürk Veri Tabanı Yöneticisi dizinindeki bu üç (ansi.chr, extend.chr, adslocal.cfg) dosyayı Data Architect dizinie kopyalayın. Aynı dosyaları ayrıca Windows\system dizinine de kopyalayın. Böylece tüm işlemlerde aynı karakter kümesi kullanılacaktır. Uygulamanızı dağıtırken de bu üç dosyayı uygulama exe ve Advantage DLL dosyalarıyla aynı dizine kopyalayın.
Problem durumunda lütfen bize ulaşmaktan çekinmeyiniz.
İyi çalışmalar.
[quote="hbahadir"]Aşağıdaki cevap aynı soruya delphiturk sitesinde verilmiş bir cevaptır (okuduğunu anlama, arama ve doğru arama yöntemiyle her şey bulunabiliyor demek ki)
[quote]Merhaba,
Arkadaşlar badadir arkadaşın dediklerini hepsini uyguladıktan sonra buraya yazdım. forumda arama vedoğru anlama olayı değil benile bir arkadaşimda araştırdik bir yol bulamadık onun için buraya yazdık. belki gercekten bir bilen olur diye selamlar.
[quote]Merhaba,
Arkadaşlar badadir arkadaşın dediklerini hepsini uyguladıktan sonra buraya yazdım. forumda arama vedoğru anlama olayı değil benile bir arkadaşimda araştırdik bir yol bulamadık onun için buraya yazdık. belki gercekten bir bilen olur diye selamlar.
Advantage veritabanını daha önce sadece performans değerlendirmesi ve neler yapabileceğini görmek için kullanmıştım. sizin dikkatinizi şu belirttiğim satırlara çekmek istedim.
Advantage veri tabanı indekslere göre karakter bazlı kayıtların sıralamasını doğru yapabilmek için bu bilgileri işletim sisteminden almakta ve ansi.chr ve extend.chr dosyalarında sıralama ve karakter bilgilerini saklamaktadır.
Çünkü hata mesajında farklı bir sıralama şekli ile indexlerin yaratıldığı ama şu andaki sıralama karakterleri içerisinde bu seriyi bulamadığını söylüyor.
Ek olarak bence indexleri silerek programı yükle ve 98 makinada indexleri tekrar oluşturarak bir dene, belki bu sorunu yakalamanda yardımcı olur.
Çünkü hata mesajında farklı bir sıralama şekli ile indexlerin yaratıldığı ama şu andaki sıralama karakterleri içerisinde bu seriyi bulamadığını söylüyor.
Ek olarak bence indexleri silerek programı yükle ve 98 makinada indexleri tekrar oluşturarak bir dene, belki bu sorunu yakalamanda yardımcı olur.