windows ve delphi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
özer
Üye

windows ve delphi

Mesaj gönderen özer »

slm arkadakaşlar windows xp ve delphi 7 kullanıyorum. hazıladığım projeyi derledikten sonra innosetup ve istool kullanarak setup cd hazırlıyorum. xp lı pc de normal calışıyor fakat windows98 SE da hata veriyor ve proğram calımıyor. bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim veritabanı advantage selamlar
En son özer tarafından 19 Eki 2005 01:59 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
menderes

Mesaj gönderen menderes »

slm
xp li pc de çalışıyor derken senin pc de mi yoksa bir başka pc demi
bir de hata daki mesajı yazarsan, yine projen de bde kullanıp kullanmadığını da bildirirsen yardımcı olabiliriz belki,,,
Ama hata mesajını yazarsan daha etkili olacak.... kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
özer
Üye

windows ve delphi

Mesaj gönderen özer »

Kendi pc'im de ve de xp yuklu diger pclerde çalışyor fakat windows98 SE çalıştıramadım kullandıgım veritaban Advantage selamlar
En son özer tarafından 19 Eki 2005 01:58 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

Mesaj gönderen selman »

selam
normalde innosetup ve istool kurulum hazırlama paketi ne Xp de nede Windows 98 se de bir sorun çıkartır. Sizin kullandığınız veritabanı ile ilgili olabilir belki.Mesela firebird Xpde otomatik çalışabiliyor fakat windows 98 se de manual çalıştırman gerebiliyor.daha doğrusu bu durum kullandığın vt ilede alakalı olabilir.Kolay gelsin.
menderes

Hatayı yazarsanız ve biraz daha açarsanız, çünkü dediğiniz hata genelde bde de alias tanımlanmadığı sürece çıkar. Onun için hata mesajın da ne yazıyor.....Üzgünüm siz sorunuzu açmıyorsunuz bizde yardımcı olalım....
Kullandığınız veritabanını bile yazmamışsınız...
a_o
Üye

Mesaj gönderen a_o »

merhaba
3.part bileşen kullanıyormusun?
benimde başıma daha önceden böyle bişey gelmişti. benimkisi 3.part bileşenlerden kaynaklanıyormuş. eğer bilgisayarın kapasitesi düşükse programı çalıştırmıyor. kapasitesi yüksek bilgisayarlarda sorun vermiyorlar. belki seninkide öyle olabilir.
kolay gelsin
Kullanıcı avatarı
özer
Üye

Mesaj gönderen özer »

veritabanı olarak advantage kullanıyorum cıkan hata
Exception EADSDatabaseError in module EVRAK.EXE at 000D3693 AdsGelen: Error 5175 ;The index file was created with a different collation sequence than is currently being used. selamlar
Kullanıcı avatarı
hbahadir
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen hbahadir »

The index file was created with a different collation
indexleme ile ilgili bir problemin var sanıyorum, istersen advantage türkiyeye sorununu ilet, yardımcı olurlar diye tahmin ediyorum. Bide advantage yanılmıyorsam indexleme ile ilgili bilgileri ayar dosyalarına yazıyordu. Yardımı olur diye düşünüyorum.
menderes

Kolay gelsin, Eğer index le ilgili hata olsaydı index file was unable to be opened. veya buna benzer bir şey vermesi lazımdı. Yukarıda da değindiğim gibi sizin mesele rumuzla ilgili yani bde deki gibi alias tanımlama ile alakalı. Programınızın bağlantılı olduğu veritabanının yolunu bulamıyor. Aliasnamenizi ve .dll dosyalarının kopyalandığını veya nereye kopyalandığını kontrol ediniz. Kolay gelsin.....
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Evet arkadaş ancak 3. mesajında aldığı hata mesajını göndermiş, bu arada bizden medyummuşuz gibi davranmamızı istemiştir. Lütfen böyle yapmayalım!
Kullanıcı avatarı
özer
Üye

Mesaj gönderen özer »

menderes yazdı: sizin mesele rumuzla ilgili yani bde deki gibi alias tanımlama ile alakalı. Programınızın bağlantılı olduğu veritabanının yolunu bulamıyor. Aliasnamenizi ve .dll dosyalarının kopyalandığını veya nereye kopyalandığını kontrol ediniz.
bende sizin gibi rumuzla veya alias tanımlama ile ilği sandım çok altarnatifler denedim. sonunda bunlarla ilgisi olmadığını Windows98SE ilgili oldugunu sanıyorum. yol veya rumuz olsa windows XP li olan pc lerde kurduğumda bir problem çıkarmadan çalışıyor. Windows XP ve Delphi 7 Kullana ve setubu inno setup ve istool hacırlayıp windows98SE çalıtıran arkadaşlardan yardım bekliyorum selamlar.
Kullanıcı avatarı
tuanna
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen tuanna »

arkadaşlar tam olarak okuyamadım ama sorunun su sen projeni paketlerken sadece xp için paketlemisin galiba yani ....sen onu windows 2000 de de çalışmaz...ben bu iş için bi rprofesyonel olan install shield kullanıyorum kendisi bir profesyonel.....
Siz hayal edin...Biz yapalım TuannaSoft...
Kullanıcı avatarı
hbahadir
Kıdemli Üye
İletişim:

Aşağıdaki cevap aynı soruya delphiturk sitesinde verilmiş bir cevaptır (okuduğunu anlama, arama ve doğru arama yöntemiyle her şey bulunabiliyor demek ki)
Merhaba,

Advantage veri tabanı indekslere göre karakter bazlı kayıtların sıralamasını doğru yapabilmek için bu bilgileri işletim sisteminden almakta ve ansi.chr ve extend.chr dosyalarında sıralama ve karakter bilgilerini saklamaktadır.

AdvantageTürk Veri Tabanı Yöneticisi dizininde bu dosyalar bulunabilir. Ayrıca yerel sunucunun hangi dili kullanacağı da adslocal.cfg dosyasında saklıdır.

İki şekilde bunu düzeltebiliriz. Birincisi Data Architect dizinindeki bu üç dosyayı AdvantageTürk Veri Tabanı Yöneticisi dizinine kopyalayabilirsiniz. İkincisi bu dosyaları Windows\System klasörüne kopyalayıp AdvantageTürk Veri Tabanı Yöneticisi dizininden silebilirsiniz. Veri tabanınız yaratılırken anladığım kadarıyla Architect kullanılmış, dolayısıyla karakter kümesi de ona göre olmuş.

Müşterinizde problem yaşamamak için en doğrusu;

AdvantageTürk Veri Tabanı Yöneticisi dizinindeki dosyaları kullanmaktır. Bunun için veri tabanınızı tekrar yaratmanız gerekebilir ancak ileride problem yaşamamak için bu gerekli diye düşünüyorum.

AdvantageTürk Veri Tabanı Yöneticisi dizinindeki bu üç (ansi.chr, extend.chr, adslocal.cfg) dosyayı Data Architect dizinie kopyalayın. Aynı dosyaları ayrıca Windows\system dizinine de kopyalayın. Böylece tüm işlemlerde aynı karakter kümesi kullanılacaktır. Uygulamanızı dağıtırken de bu üç dosyayı uygulama exe ve Advantage DLL dosyalarıyla aynı dizine kopyalayın.

Problem durumunda lütfen bize ulaşmaktan çekinmeyiniz.

İyi çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
özer
Üye

Mesaj gönderen özer »

[quote="hbahadir"]Aşağıdaki cevap aynı soruya delphiturk sitesinde verilmiş bir cevaptır (okuduğunu anlama, arama ve doğru arama yöntemiyle her şey bulunabiliyor demek ki)
[quote]Merhaba,

Arkadaşlar badadir arkadaşın dediklerini hepsini uyguladıktan sonra buraya yazdım. forumda arama vedoğru anlama olayı değil benile bir arkadaşimda araştırdik bir yol bulamadık onun için buraya yazdık. belki gercekten bir bilen olur diye selamlar.
Kullanıcı avatarı
hbahadir
Kıdemli Üye
İletişim:

Advantage veritabanını daha önce sadece performans değerlendirmesi ve neler yapabileceğini görmek için kullanmıştım. sizin dikkatinizi şu belirttiğim satırlara çekmek istedim.

Advantage veri tabanı indekslere göre karakter bazlı kayıtların sıralamasını doğru yapabilmek için bu bilgileri işletim sisteminden almakta ve ansi.chr ve extend.chr dosyalarında sıralama ve karakter bilgilerini saklamaktadır.

Çünkü hata mesajında farklı bir sıralama şekli ile indexlerin yaratıldığı ama şu andaki sıralama karakterleri içerisinde bu seriyi bulamadığını söylüyor.

Ek olarak bence indexleri silerek programı yükle ve 98 makinada indexleri tekrar oluşturarak bir dene, belki bu sorunu yakalamanda yardımcı olur.