projede cxgrid var ben burda liste alıyorum listedeki kriterlere gore
satır renklerndirmek istiyorum
procedure Tarizatf.DBGrid1CustomDrawCell(Sender: TcxCustomGridTableView;
ACanvas: TcxCanvas; AViewInfo: TcxGridTableDataCellViewInfo;
var ADone: Boolean);
with DBGrid1.DataController.DataSource.DataSet do begin
if (FieldByName('gidonce').ASstring ='Acil') then BEGIN
ACanvas.Canvas.Brush.Style := bsSolid;
ACanvas.Canvas.Brush.Color := clred;
END;
end;
end;
denemedim fakat olmadı dbgrid gibi ozelliklerinden yararlanıyım dedim olmadı
acil yardım ederseniz sevinirim
quantum grid 5 de satır renklendirme?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
arkadaslar buldum kodu
Kod: Tümünü seç
procedure Tarizatf.DBGrid1CustomDrawCell(Sender: TcxCustomGridTableView;
ACanvas: TcxCanvas; AViewInfo: TcxGridTableDataCellViewInfo;
var ADone: Boolean);
var
ARecord: TcxCustomGridRecord;
AView: TcxGridDBTableView;
begin
AView := TcxGridDBTableView(Sender);
ARecord := AViewInfo.GridRecord;
if ARecord = nil then
Exit;
if ARecord is TcxGridGroupRow then
Exit;
if ARecord.Values[AView.GetColumnByFieldName('gidonce').Index] = 'Öncelikli' then
begin
if (not ARecord.Selected) or AViewInfo.Item.Focused then
begin
ACanvas.Brush.Color := clred;
ACanvas.Font.Color := clYellow;
end;
ACanvas.Font.Style := [fsBold];
end;
end;
slm
yanlıs anlamayın ama bir sey aramak için download yapmak cok sacma geliyor altı ustu bit kod arıcam gidip 5-10 dak. download yapmak ziyaretciler için cok gıcık bir durum oluyor..ve zaman kaybı birde katagori yapmılmıs dediniz ama ben programlama bolumunde asırı satır var tek tek aramak olum ve plugin demisiniz onu nerden indirecegim ilginizden dolayı tesekkur ederim..!
yanlıs anlamayın ama bir sey aramak için download yapmak cok sacma geliyor altı ustu bit kod arıcam gidip 5-10 dak. download yapmak ziyaretciler için cok gıcık bir durum oluyor..ve zaman kaybı birde katagori yapmılmıs dediniz ama ben programlama bolumunde asırı satır var tek tek aramak olum ve plugin demisiniz onu nerden indirecegim ilginizden dolayı tesekkur ederim..!
Hocam arama yapmak icin biraz dü$ünmek yeterli $uan bu kadar isyan edecegine arama tu$una basip ordanskyking yazdı:slm
"Quantum renk satır"
vb. aratırsan ( aratmadim bunu ama buyuk ihtimalle sonuc verir ) bulabilirsin.. Simdi bana da bu kadar aciklayana kadar cevabini ver madem diyeceksin de StyleRepository ( mi ne) bile$eni var quantumun icinde onu kullanarak yapabilirsin.. Gridinde OnGetContentStyle ozelligine yazacaksin kodlari canvas manvas kasmana gerek yok.
Ayrinti isityosan cevabini yine arama ile bulucaksin. Ayrica o 10 - 15 dakika dedigin sure sadece senin icin degil herkes icin onemli.. Eger senin mantigina bir sorunun cevabini 10 larca kez yazmak mantikli geliyorsa diyecegim bir$ey yok tabi..
Gerci yine de bulamadim aradim dedin o yüzden kusura bakma
Hocam online arama yapabiliyorsunuz zaten. Bu sürekli elinizin altında durup, kolayca ulaşmanız için bir yol. İçinde sitedeki bilgiler vs. olduğu için bazen daha kullanışlı. Saçma geliyorsa indirmeyin, online arayınskyking yazdı:slm

Plugin indirmenize gerek yok. Yukarıdaki

Kolay gelsin.