quantum grid 5 de satır renklendirme?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
skyking
Üye

quantum grid 5 de satır renklendirme?

Mesaj gönderen skyking »

projede cxgrid var ben burda liste alıyorum listedeki kriterlere gore

satır renklerndirmek istiyorum

procedure Tarizatf.DBGrid1CustomDrawCell(Sender: TcxCustomGridTableView;
ACanvas: TcxCanvas; AViewInfo: TcxGridTableDataCellViewInfo;
var ADone: Boolean);

with DBGrid1.DataController.DataSource.DataSet do begin
if (FieldByName('gidonce').ASstring ='Acil') then BEGIN
ACanvas.Canvas.Brush.Style := bsSolid;
ACanvas.Canvas.Brush.Color := clred;
END;
end;
end;

denemedim fakat olmadı dbgrid gibi ozelliklerinden yararlanıyım dedim olmadı

acil yardım ederseniz sevinirim
Kullanıcı avatarı
skyking
Üye

arkadaslar buldum kodu

Mesaj gönderen skyking »

Kod: Tümünü seç

procedure Tarizatf.DBGrid1CustomDrawCell(Sender: TcxCustomGridTableView;
  ACanvas: TcxCanvas; AViewInfo: TcxGridTableDataCellViewInfo;
  var ADone: Boolean);

var
  ARecord: TcxCustomGridRecord;
  AView: TcxGridDBTableView;
begin
  AView := TcxGridDBTableView(Sender);
  ARecord := AViewInfo.GridRecord;
  if ARecord = nil then
    Exit;
  if ARecord is TcxGridGroupRow then
    Exit;
  if ARecord.Values[AView.GetColumnByFieldName('gidonce').Index] = 'Öncelikli' then
  begin
    if (not ARecord.Selected) or AViewInfo.Item.Focused then
    begin
      ACanvas.Brush.Color := clred;
      ACanvas.Font.Color := clYellow;
    end;
    ACanvas.Font.Style := [fsBold];
  end;
end;
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

lütfen Forum Kurallarını okuyup uyalım. Başlığınızı düzelttim.

Bu konuy forumda 3-4 kez konuşulmuştu. Son mesajınızdan özüp çözmediğiniz tam belli olmuyor ama arasanız ile satır ve sadece bir hücre için boyama kodları verilmişti.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
skyking
Üye

Mesaj gönderen skyking »

sitenin arama sorunu var hocam arama için teker teker sorulara gezmek gerekiyor kulanıssız olmus samanlıkta igne aramaya benziyor..!

onun için yaptım eger konuları katagori halinde ve arama yeri olsa bu sorunlar olmıcak bence.... bilginize
t-hex
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen t-hex »

Sitenin offline halini indirip orda daha hızlı arama yapabilirsiniz. Ayrıca arama işlemi kategoriler halinde yapılabiliyor. Daha da fazlası firefox için arama plugin'i bile mevcut.
Kullanıcı avatarı
skyking
Üye

Mesaj gönderen skyking »

slm

yanlıs anlamayın ama bir sey aramak için download yapmak cok sacma geliyor altı ustu bit kod arıcam gidip 5-10 dak. download yapmak ziyaretciler için cok gıcık bir durum oluyor..ve zaman kaybı birde katagori yapmılmıs dediniz ama ben programlama bolumunde asırı satır var tek tek aramak olum ve plugin demisiniz onu nerden indirecegim ilginizden dolayı tesekkur ederim..!
Glen
Üye

Mesaj gönderen Glen »

skyking yazdı:slm

yanlıs anlamayın ama bir sey aramak için download yapmak cok sacma geliyor altı ustu bit kod arıcam gidip 5-10 dak. download yapmak ziyaretciler için cok gıcık bir durum oluyor..ve zaman kaybı birde katagori yapmılmıs dediniz ama ben programlama bolumunde asırı satır var tek tek aramak olum ve plugin demisiniz onu nerden indirecegim ilginizden dolayı tesekkur ederim..!
Hocam arama yapmak icin biraz dü$ünmek yeterli $uan bu kadar isyan edecegine arama tu$una basip ordan

"Quantum renk satır"
vb. aratırsan ( aratmadim bunu ama buyuk ihtimalle sonuc verir ) bulabilirsin.. Simdi bana da bu kadar aciklayana kadar cevabini ver madem diyeceksin de StyleRepository ( mi ne) bile$eni var quantumun icinde onu kullanarak yapabilirsin.. Gridinde OnGetContentStyle ozelligine yazacaksin kodlari canvas manvas kasmana gerek yok.

Ayrinti isityosan cevabini yine arama ile bulucaksin. Ayrica o 10 - 15 dakika dedigin sure sadece senin icin degil herkes icin onemli.. Eger senin mantigina bir sorunun cevabini 10 larca kez yazmak mantikli geliyorsa diyecegim bir$ey yok tabi..

Gerci yine de bulamadim aradim dedin o yüzden kusura bakma
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

skyking yazdı:slm

Hocam online arama yapabiliyorsunuz zaten. Bu sürekli elinizin altında durup, kolayca ulaşmanız için bir yol. İçinde sitedeki bilgiler vs. olduğu için bazen daha kullanışlı. Saçma geliyorsa indirmeyin, online arayın :) Ama arayın.

Plugin indirmenize gerek yok. Yukarıdaki :ara Arama linkine tıklayıp arayacağınız kelimeleri yazın yeterli.

Kolay gelsin.