All in One Program yapmak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
@MANDRAKE
- Compile hatasını henüz aşmadığını değerlendirerek bunları yazıyorum...
- Bir de {$R receiver.res} bloğunu sadece bir yerde -örneğinde sadece RECEIVER.DPR dosyasında- kullandığını, başka formlarda tekrar aynı şekilde tanımlamadığını tekrar teyid eder misin...
- Eğer teyid ettiğin halde aynı hatayı alıyorsan, yeni bir delphi projesi oluştur ve denemek için receiver.res dosyasını yeni projenin dizinine kopyalayıp yeni projede yine sadece dpr dosyasında olsun daha kolay olur, tanımı yap. Çalıştırınca hata verecek mi...
- Hata aldığın nokta ve/veya noktalarda bu şekilde bağımsız denemeler yapmalısın. Yoksa işlerin yürümez...
- Compile hatasını henüz aşmadığını değerlendirerek bunları yazıyorum...

- Receiver.RC Dosyasına ne yazdığını buraya da yazar mısın...Çünkü bu sorundan RC'de olmayan bir tanım olduğunu iddian var.@MANDRAKE yazdı:zaten bir yerde ana dpr dosyada belirttim o kadar
diğer mohicon falan nedir onu anlayamadım??
- Bir de {$R receiver.res} bloğunu sadece bir yerde -örneğinde sadece RECEIVER.DPR dosyasında- kullandığını, başka formlarda tekrar aynı şekilde tanımlamadığını tekrar teyid eder misin...
- Eğer teyid ettiğin halde aynı hatayı alıyorsan, yeni bir delphi projesi oluştur ve denemek için receiver.res dosyasını yeni projenin dizinine kopyalayıp yeni projede yine sadece dpr dosyasında olsun daha kolay olur, tanımı yap. Çalıştırınca hata verecek mi...
- Hata aldığın nokta ve/veya noktalarda bu şekilde bağımsız denemeler yapmalısın. Yoksa işlerin yürümez...

Hocam işte dediğiniz gibi yaptım.rsimsek yazdı:Kardeş senin için test edip denediğim basit ve güzel bir örnek hazırlamıştım. İşine mi yaramadı yoksa ben olayı yanlış mı anlamışım? Yoksa dediğin gibi buton veya her ne ise tıklayınca istediğin işi yapıyordu
Fakat capsini yolladığım hatayı verdi.
Tekrar denerim ama res rc dosyaları bir kere tanımladım yani ama gene detaylı yazarım
allah razı olsun
Benim Anladığım Kadarıyla Bir Programın İçine Birden Fazla İnstall Kısayolu Koymak İstiyosun.Yani Hepsi Bir Arada(All In One) Bunu Yapman İçin Sana Şu Kodu Öneririm. Labelin onClick'ine
selametleWinExec('C:\WINDOWS\NOTEPAD.EXE', SW_SHOWNORMAL);
//('exe nin kısayolu adresi')
parmakları kırılan bu yazar yılmadı