- Herkesin karşısına cr*ack veya ser*ial gen çıkmıştır. Korkmayın ben bunlardan birni sormuycam...

- Bu demolarda kullanılan RAD, HSC gibi formatındaki sesleri çaldırmak için nasıl bir yöntem izleneceği hakkında bilgisi olan var mı ?
- Referans olarak verebileceğim link ve bulduğum diğer linkler DOS altında çalışan programları içeriyor. Hepsi sorunsuz çalışıyor ama hiçbiri WinXP altında ses vermedi.
Örnek :http://sorry.vse.cz/~roman/dimension/rdos/rdosplay/ Pakette player'İn yanında 62'si HSC olmak üzere 416 tane AdLib uyumlu müzik dosyası mevcut.
- WinAMP'ınız varsa ki vardır, bu linkten çekeceğiniz PlugIn'i kurarsanız bu formattaki dosyaları çalabilir nitelik kazanıyor...
- Konumuza dönelim... Play edebilmek için ASM kaynak kodları kolaylıkla bulunuyor ama bu günümü buna ayırdım bir türlü Delphi içine modüle edemedim...

- İlgilenenlere şimdiden teşekkürler...
// Aşağısı Genel Bilgidir. Konuyu bilen/bilmeyenler için minik bir hatırlatma... //
- MIDI dosyalarını bilirsiniz. Ses bilgisi içermez, hangi enstruman ile hangi nota çalınacağını içeren data vardır, ses kartı bunu değerlendirip, ses bankasındaki ilgili enstrumanı seçip, ilgili nota/notaları basar, bizler de duyarız...
- FM Sentezleme dediğimiz şey ise farklıdır. Enstruman yoktur. Bizim tarafımızdan üretilmesi istenen seslerin aritmetiksel fonksiyonlar halinde sunularak duyulabilir bir ses üretmeye yarayan üçüncü bir -aslında en eski- sistemdir.
- Bu sistemlerin benim için avantajı, dosya boyutları küçüktür -6...20 kb- ve bir çoğu aynı anda EXE içine sorunsuzca implement edilerek taşınabilir.