IBDatabase1 hakkında

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
sako
Üye

IBDatabase1 hakkında

Mesaj gönderen sako »

Arkadaşlar IBDatabase1 in connected özelliği true iken program çok aşırı ağır açılıyor. False iken hızlı açılıyor. programın içinde true yapıyım diyorum butona basınca yine çok bekletiyor. Bu IBDatabase1 in connected özelliğini true yaptığımda programın hızının etkilenmemesi için bir yol varmı acaba...

Kolay gelsin...
DOĞUNUN SINIR TAŞI ERZURUM'UN DADAŞ'I
EFE'Sİ VAR İZMİR'İN EĞİLMEZ TÜRK' ÜN BAŞI
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
tasarım aşamasında programı son derlemenizde ibdatabase in connection unun false olduğundan emin olmalısınız. Aynı zamanda tablolarında kapalı olması lazım. program çalıştığında otomatik olarak tabloları açmaya kalkar bu da yavaşlamaya beklemeye neden olur.

Programın yavaş açılması ibdatabase in bağlantı yapmasından kaynaklanıyor. bu aşamada splash form kullanarak kullanıcının sıkılmasını önleyebilirsin.

kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
sako
Üye

Mesaj gönderen sako »

splash formu zaten kullanıyorum. ama kullanıcı hızlı bi şekilde direk açılmasını istiyor.
DOĞUNUN SINIR TAŞI ERZURUM'UN DADAŞ'I
EFE'Sİ VAR İZMİR'İN EĞİLMEZ TÜRK' ÜN BAŞI
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

"Ben de düğmeye bastığım anda Windows'un hiç beklemeden yüklenip açılmasını istiyorum ama olmuyor işte" deyin. :)

Belirli bir süre bağlantının kurulması ve tablolara bilgilerin çekilmesi için bekleme kaçınılmaz. Bu işlem zaten fazla sürmeyecektir.
Kullanıcı avatarı
vedatkaba
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen vedatkaba »

Kullanıcı çok şey istiyor bence... lorda katılıyorum..
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.

Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Sadece Connection un sağlanması mı o kadar yavaşlatıyor? Yoksa tabloları da açıyor musun? Ağ içinde bir Veritabanı sunucusuna bağlanıyorsan bile o kadar yavaş olmamalı, yada bağlantın çok düşük hızda veya dolambaçlı olabilir :wink:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
oquz

yok bende de oldu o

Mesaj gönderen oquz »

yok o sorun bende de oldu.

tasarım modunda iken connection true kalıyor ondan oluyor, çalıştırmadan önce connectinı false yap.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Re: yok bende de oldu o

Mesaj gönderen rsimsek »

oquz yazdı:tasarım modunda iken connection true kalıyor ondan oluyor, çalıştırmadan önce connectinı false yap.
IBDatabase1 in AllowStreamedConnected özelliğini True yaparsanız sürekli derlemeden önce kapatma zorunda kalmazsınız :idea:
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

rsimsek yazdı:IBDatabase1 in AllowStreamedConnected özelliğini True yaparsanız sürekli derlemeden önce kapatma zorunda kalmazsınız :idea:
recep abi, false yapmak gerekiyor :)
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/
Kullanıcı avatarı
Terminator
Üye

Mesaj gönderen Terminator »

Eğer sadece connection oluyorsan hiç bekletmemesi lazım.
bomboş bir proje yarat ve aynı databasei tanımla hiçbir tablo ya da
işlem- aksiyon olmadan.. yavaş mı? bana yaz, senin sisteminden şeytan çıkarmamız gerekebilir. :P

Yoook ben connection olyom ama, aynı connectiona bağlı bilmemkaç tane tablom queryim var ve data-connection aware gereği açılıyor diyorsan,
tarzını değiştir derim ya da kullanıcıya, program başlayana kadar bir çekici reklam jeneriği göster, oyala kandır, aldat.. ;)
Kullanıcı avatarı
musti
Üye

Mesaj gönderen musti »

bence o şeytan zor cıkar.
Sevgili dadaşım koduna bak kesin bir tableda veya query de open var ve buda biraz şişik dir ondan yoksa database connect zaman almaz.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

sadettinpolat yazdı:
rsimsek yazdı:IBDatabase1 in AllowStreamedConnected özelliğini True yaparsanız sürekli derlemeden önce kapatma zorunda kalmazsınız :idea:
recep abi, false yapmak gerekiyor :)
Evet haklısın Sadettin kardeş. Varsayılan True değeri False yapılmalı :idea: Düzeltmen için teşekkürler :wink: