IBDatabase1 hakkında
IBDatabase1 hakkında
Arkadaşlar IBDatabase1 in connected özelliği true iken program çok aşırı ağır açılıyor. False iken hızlı açılıyor. programın içinde true yapıyım diyorum butona basınca yine çok bekletiyor. Bu IBDatabase1 in connected özelliğini true yaptığımda programın hızının etkilenmemesi için bir yol varmı acaba...
Kolay gelsin...
Kolay gelsin...
DOĞUNUN SINIR TAŞI ERZURUM'UN DADAŞ'I
EFE'Sİ VAR İZMİR'İN EĞİLMEZ TÜRK' ÜN BAŞI
EFE'Sİ VAR İZMİR'İN EĞİLMEZ TÜRK' ÜN BAŞI
s.a.
tasarım aşamasında programı son derlemenizde ibdatabase in connection unun false olduğundan emin olmalısınız. Aynı zamanda tablolarında kapalı olması lazım. program çalıştığında otomatik olarak tabloları açmaya kalkar bu da yavaşlamaya beklemeye neden olur.
Programın yavaş açılması ibdatabase in bağlantı yapmasından kaynaklanıyor. bu aşamada splash form kullanarak kullanıcının sıkılmasını önleyebilirsin.
kolay gelsin.
tasarım aşamasında programı son derlemenizde ibdatabase in connection unun false olduğundan emin olmalısınız. Aynı zamanda tablolarında kapalı olması lazım. program çalıştığında otomatik olarak tabloları açmaya kalkar bu da yavaşlamaya beklemeye neden olur.
Programın yavaş açılması ibdatabase in bağlantı yapmasından kaynaklanıyor. bu aşamada splash form kullanarak kullanıcının sıkılmasını önleyebilirsin.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
yok bende de oldu o
yok o sorun bende de oldu.
tasarım modunda iken connection true kalıyor ondan oluyor, çalıştırmadan önce connectinı false yap.
tasarım modunda iken connection true kalıyor ondan oluyor, çalıştırmadan önce connectinı false yap.
Re: yok bende de oldu o
IBDatabase1 in AllowStreamedConnected özelliğini True yaparsanız sürekli derlemeden önce kapatma zorunda kalmazsınızoquz yazdı:tasarım modunda iken connection true kalıyor ondan oluyor, çalıştırmadan önce connectinı false yap.

Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
recep abi, false yapmak gerekiyorrsimsek yazdı:IBDatabase1 in AllowStreamedConnected özelliğini True yaparsanız sürekli derlemeden önce kapatma zorunda kalmazsınız

- Terminator
- Üye
Eğer sadece connection oluyorsan hiç bekletmemesi lazım.
bomboş bir proje yarat ve aynı databasei tanımla hiçbir tablo ya da
işlem- aksiyon olmadan.. yavaş mı? bana yaz, senin sisteminden şeytan çıkarmamız gerekebilir.
Yoook ben connection olyom ama, aynı connectiona bağlı bilmemkaç tane tablom queryim var ve data-connection aware gereği açılıyor diyorsan,
tarzını değiştir derim ya da kullanıcıya, program başlayana kadar bir çekici reklam jeneriği göster, oyala kandır, aldat..
bomboş bir proje yarat ve aynı databasei tanımla hiçbir tablo ya da
işlem- aksiyon olmadan.. yavaş mı? bana yaz, senin sisteminden şeytan çıkarmamız gerekebilir.

Yoook ben connection olyom ama, aynı connectiona bağlı bilmemkaç tane tablom queryim var ve data-connection aware gereği açılıyor diyorsan,
tarzını değiştir derim ya da kullanıcıya, program başlayana kadar bir çekici reklam jeneriği göster, oyala kandır, aldat..

Evet haklısın Sadettin kardeş. Varsayılan True değeri False yapılmalısadettinpolat yazdı:recep abi, false yapmak gerekiyorrsimsek yazdı:IBDatabase1 in AllowStreamedConnected özelliğini True yaparsanız sürekli derlemeden önce kapatma zorunda kalmazsınız

Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!