çoklu kart okuyuculara kart takıldığını nasıl anlarım?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
çoklu kart okuyuculara kart takıldığını nasıl anlarım?
bilgisayara bağlı olan çoku kart okuyucu var elimde. cihaz usb den bilgisayara bağlı. windows bu cihazın herhangi bir yuvasına kart takıldığı zaman bunu alğılıyor ve bana bir pencere açıp içindekilileri gösteriyor. Bende programdan karta takıldığında erişmeye çalışıyorum ama cihaza kart takıldığını anlamam lazım. windowstan kart takıldı bilgisini nasıl alabilirim?
öğrenmek, zorlukları yenmektir.
Merhaba...
- DivXTurk projesinde otomatik CDRom'a CD takıldığını tespit etmek şeklinde bir fonksiyon eklemek istemiştim ve ekledim. Bulduğum çözüm System Mesajlarından WM_DEVICECHANGE mesajını takibe almak şeklindeydi..
olduğuna işaretti.
- Sende de benzer bir tetikleme uygulanabilir diye düşünüyorum...
- DivXTurk projesinde otomatik CDRom'a CD takıldığını tespit etmek şeklinde bir fonksiyon eklemek istemiştim ve ekledim. Bulduğum çözüm System Mesajlarından WM_DEVICECHANGE mesajını takibe almak şeklindeydi..
Kod: Tümünü seç
msg.wParam = CD_INPUT ise 'CD Sürücüye Yeni CD yerleşti'
msg.wParam = CD_OUTPUT ise 'CD Sürücü Eject Yapıldı'
- Sende de benzer bir tetikleme uygulanabilir diye düşünüyorum...
windows sistem mesajlarını yakalamak için kod yazıyorum ama bir türlü olmuyor. Bu WMDeviceChange mesajını nasıl yakalayacam ve msg gibi bir değişkene atayacağım?
denediğim kod şöyle
denediğim kod şöyle
Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.ApplicationMessage(var Msg: TMsg; var Handled:boolean);
begin
if Msg.message=WM_DEVICECHANGE then Edit1.Text:='1';
Edit2.Text:=inttostr(Msg.wParam);
end;
öğrenmek, zorlukları yenmektir.
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
google da WM_DEVICECHANGE delphi şeklinde aratınca karşıma çıkan ilk sayfa http://www.swissdelphicenter.ch/torry/s ... php?id=372
burda advanced code bölümünde yer alan kodları denediğimde bilgisayara telefonu taktığım ve çıkardığım anda meydana gelen olayları gayet güzel yakaladı. her ne kadar kodda 'CD inserted in Drive ' + Drive; gibi Drive parametresi olsada takılan cihaza atanan sürücü harfini yakalayamadı. kodun usb bellekler için biraz düzenlenmesi gerekiyor
burda advanced code bölümünde yer alan kodları denediğimde bilgisayara telefonu taktığım ve çıkardığım anda meydana gelen olayları gayet güzel yakaladı. her ne kadar kodda 'CD inserted in Drive ' + Drive; gibi Drive parametresi olsada takılan cihaza atanan sürücü harfini yakalayamadı. kodun usb bellekler için biraz düzenlenmesi gerekiyor